Meşterul popular rădăuţean Florin Bejinari:

Tradiţia e ultima redută în salvarea unei naţiuni

Florin Bejinari consideră că este nevoie ca meşterii populari să fie sprijiniţi, mai ales că ei sunt păstrătorii tradiţiilor, iar un popor fără tradiţie vine de nicăieri şi pleacă nicăieri.

Meşterul popular Florin Bejinari a susţinut, joi seara, în cadrul emisiunii „Exclusiv 90 de minute” de la Bucovina TV, că este foarte necesar un statut al meşterului popular. „Acest statut nu există. S-a promis înainte de alegeri că se va dezbate în Parlament. Vorbesc din punctul de vedere al multor meşteri populari care sunt afectaţi de aceeaşi problemă” a spus el.

Bejinari a subliniat că este nevoie de un statut al meşterului popular potrivit căruia acesta să aibă anumite drepturi, să poată beneficia de un anumit sprijin. „Tradiţia este ultima redută în salvarea unei naţiuni. În salvarea noastră ca naţiune rămâne tradiţia. Ca să-l parafrazez pe Petre Ţuţea, care spunea că un popor fără Dumnezeu este un popor care vine de nicăieri şi pleacă nicăieri, aşa spun şi eu, că un popor fără tradiţie e un popor care vine de nicăieri şi pleacă nicăieri”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: