Rambursare accelerată a finanţării elveţiene pentru modernizarea iluminatului public sucevean

> „Am convenit ca, în condiţii deosebite, raportul intermediar să poată fi înaintat mai repede, astfel încât să putem derula acest proiect” a explicat primarul Ion Lungu

Primăria Municipiului Suceava a reuşit să obţină reducerea intervalului la care pot fi depuse rapoartele intermediare pentru rambursarea sumelor din proiectul cu finanţare elveţiană de modernizare a iluminatului public din reşedinţa de judeţ. Primarul Ion Lungu a declarat că, în urma intervenţiilor de la Ministerul Finanţelor Publice, raportul va fi depus la 3 luni, şi nu pentru 6 luni, aşa cum se impusese iniţial. „Am reuşit să reducem termenul de depunere a raportului la 3 luni, ceea ce înseamnă că banii vor fi încasaţi mai repede” a precizat Lungu. Potrivit lui, Primăria şi-a achitat deja contribuţia proprie, de la începutul anului fiind disponibilizate 2 milioane de lei, iar decontările se vor face în perioada următoare. „Vom depune primele solicitări de rambursare şi mă bucur să s-a redus acel termen. Ba mai mult, am convenit ca, în condiţii deosebite, raportul intermediar să poată fi înaintat mai repede, astfel încât să putem derula acest proiect” a explicat Ion Lungu.

Primăria Suceava implementează proiectul „Management modern şi eficient al iluminatului public”, investiţie cu finanţare elveţiană nerambursabilă. Câştigătorul licitaţiei este asocierea de firme Flash Lighting Services & Loial Impex Suceava, iar durata de realizare este de 14 luni, perioadă în care sunt executate lucrări de montare a 3.843 de corpuri de iluminat; de înlocuire a 3.741 de cutii de conexiune de pe stâlpii de iluminat; de schimbare a cablurilor; de amenajare a sistemului de telegestiune. Valoarea estimată a contractului a fost de 20,36 de milioane de lei fără TVA, însă cea contractată este de 13,19 de milioane de lei fără TVA, economiile rezultate în urma procedurii de achiziţie publică urmând a lua calea unor activităţi suplimentare din cadrul proiectului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: