La „Blijdorp – O nouă viaţă” Suceava

Centru pentru adulţii cu dizabilităţi psihice

> Serviciile oferite continuă şi diversifică programele acordate în prezent, în vederea pregătirii beneficiarilor pentru o viaţă semiindependentă

În municipiul Suceava se înfiinţează Centrul de recuperare şi reabilitare pentru persoane cu dizabilităţi „O nouă viaţă”. Acesta va avea opt locuri, prin diminuarea capacităţii Casei de tip familial „O nouă viaţă”, din cadrul Complexulului de recuperare neuro-psiho-motorie „Blijdorp – O nouă viaţă”. Întrucât mai mulţi beneficiari ai serviciilor complexului au depăşit vârsta majoratului, având chiar şi 29 de ani, „se impune ca serviciile oferite să ţină cont nevoile individuale ale acestora, prin continuarea şi diversificarea programelor acordate în prezent, în vederea pregătirii pentru o viaţă semiindependentă”.

Complexul de recuperare neuro-psiho-motorie „Blijdorp – O nouă viaţă”, unitate fără personalitate juridică în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Suceava, a fost înfiinţat în scopul îngrijirii, recuperării şi integrării sociale a copiilor şi persoanelor adulte cu dizabilităţi psihice. În cadrul complexului funcţionează Casa de tip familial „O nouă viaţă”, cu o capacitate de 20 de locuri, construită cu fonduri din Marea Britanie, de Fundaţia „O nouă viaţă” Siret. Având în vedere că acest imobil găzduieşte 17 beneficiari, copii şi tineri cu dizabilităţi mentale şi psihice, dar şi asociate, cu vârste între 6 luni şi 29 de ani, încadraţi în grade handicap grav cu însoţitor, s-a considerat necesar ca noile servicii oferite să ia în calcul potenţialul şi nevoile individuale ale acestora, în vederea creşterii gradului de autonomie personală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: