Autoritatea Urbană Suceava va fi coordonată de Simona Loredana Iacoban

> Sperăm ca în acest an să fie semnate acorduri de finanţare pentru proiecte europene, a spus primarul Ion Lungu

 Primarul Ion Lungu a anunţat, miercuri, că a fost aprobată componenţa Autorităţii Urbane a municipiului Suceava, organism intermediar ce va selecta şi prioritiza proiectele cu finanţare europeană propuse spre finanţare.

Municipiul Suceava va avea o autoritate urbană compusă din cinci membri, în condiţiile în care o astfel de autoritate poate avea minim trei membri, a spus primarul. El a arătat că Autoritatea Urbană va fi coordonată de un reprezentant al Compartimentului de implementare de proiecte finanţate din fonduri nerambursabile, respectiv Simona Loredana Iacoban. Ceilalţi patru membri ai Autorităţii Urbane Suceava sunt directorul Direcţiei Tehnice, Florin Cerlincă, directorul Direcţiei de Urbanism, Cerasela Bejenar, Virginia Lazăr din partea Direcţiei Domeniului Public şi un reprezentant al Direcţiei de Contabilitate, Simona Maxim.

Primarul a spus că, fiind constituită această entitate, care are rol de mecanism intermediar pentru proiectele cu finanţare prin POR 2014­2020, urmează să fie depuse cât mai repede documentele strategice la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, respectiv Strategia integrată de dezvoltare urbană şi Planul de mobilitate urbană durabilă.

Ion Lungu a menţionat că până la sfârşitul anului se pot depune proiectele în vederea finanţării.

„Eu sper ca în acest an măcar să semnăm acorduri de finanţare, pentru că derularea efectivă nu este posibilă, având în vedere că este nevoie de licitaţii. Cred că cel mai repede vom putea accesa nişte bani europeni la jumătatea anului 2018” a spus Ion Lungu. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: