Ziua Mondială a Tenisului de Masă sărbătorită la Fălticeni

 Ziua Mondială a Tenisului de Masă este aniversată pe 6 aprilie în toată lumea. Federaţia internaţională de specialitate (ITTF) şi AmaTur România au organizat, în perioada 6-9 aprilie, 112 evenimente sportive în 67 de oraşe din ţară cu ocazia celebrării pentru al treilea an consecutiv a Zilei Mondiale a Tenisului de Masă – World Table Tennis Day.

Un grup de oameni inimoşi, cu dragoste pentru sport şi mişcare, dar îndeosebi pentru sportul cu mingea de celuloid au sărbătorit şi la Fălticeni Ziua Mondială a Tenisului de Masă prin patru evenimente organizate cu sprijinul liceelor şi al Primăriei Fălticeni.

Sâmbătă, 8 aprilie, sala de sport a Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” a găzduit două turnee. Dimineaţă s-a desfăşurat un turneu de dublu destinat amatorilor, cu participanţi din Fălticeni şi Suceava. Pe primul loc s-a clasat echipa Ovidiu Nemaciuc – Ionuţ Văculişteanu (Suceava), iar pe locul doi echipa Laurenţiu Bălău – Nelu Aldea, din Fălticeni.

După-amiază s-a desfăşurat Turneul B+ „WTTD – AmaTur România”, care s-a bucurat de o prezenţă numeroasă la cele două categorii: amatori (16 participanţi) şi open (10 participanţi). La amatori a câştigat Ionuţ Văculişteanu din Suceava, care l-a învins după o finală spectaculoasă pe Marius Gugleş din Câmpulung Moldovenesc. Pe locurile trei şi patru s-au clasat Ovidiu Nemaciuc (Suceava) şi Nelu Aldea (Fălticeni). La categoria open, câştigător a fost Hasna Cosmin din Straja, învingător în finala jucată cu fălticeneanul Marius Moşneagu. Pe locul 3 a terminat rădăuţeanul Mihai Ţigănaş.

Primarul Cătălin Coman a fost prezent sâmbătă la turneele organizate la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, ocazie cu care a anunţat că tenisul de masă se bucură şi în acest an de susţinerea financiară a municipalităţii pentru participarea în competiţiile naţionale şi organizarea turneelor naţionale devenite deja o tradiţie în urbea de pe Şomuz.

Tot în cadrul Zilei Mondiale a Tenisului de Masă au fost organizate competiţii şi la Colegiul Naţional „Nicu Gane” şi Colegiul „Vasile Lovinescu”, la care au participat un număr mare de elevi. La Colegiul Naţional „Nicu Gane”, cei mai buni au fost: Mihail Roznovan – locul 1, Luca Guguluş – locul 2, Andrei Ailenei – locul 3. La Colegiul „Vasile Lovinescu” primele locuri au fost ocupate de Florin Asavei – locul 1, Paul Chiriac – locul 2, Florin Munteanu – locul 3. La fete concursul a fost câştigat de Florentina Stan.

Inginerul Cătălin Cozma, organizatorul competiţiei AmaTur pentru zona Moldovei, a precizat că a avut o colaborare foarte bună cu cele trei colegii şi cu Primăria Fălticeni, pentru organizarea turneelor în cadrul acestei sărbători unice a tenisului de masă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: