Finaliste la Olimpiada internaţională de limba şi literatura polonă

Trei eleve ale Colegiului „Alexandru cel Bun” Gura Humorului

Trei eleve ale Colegiului „Alexandrul cel Bun” Gura Humorului au obţinut titlul de finaliste la Olimpiada internaţională de limba şi literatura polonă desfăşurată, în perioada 3-8 aprilie a.c., în localitatea Konstancin Jeziona din Polonia.

Potrivit unui comunicat de presă al Uniunii Polonezilor din România, cea de a 47-a ediţie a Olimpiadei internaţionale de limba şi literatura polonă s-a desfăşurat la Konstancin Jeziona, lângă Varşovia, România participând pentru a cincea oară la competiţie.

La etapa internaţională a olimpiadei au participat trei eleve din judeţul Suceava, respectiv Cristina-Iuliana Marculeac şi Maria-Antonina Droşciac din clasa a XII-a, precum şi Justina-Mariana Drozdek din clasa a IX-a, toate de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, ele fiind însoţite de profesorul de limba polonă Anetta Buzuk.

Sursa citată precizează că cele trei eleve au obţinut la această competiţie titlul de finaliste.

„Aici am petrecut majoritatea timpului, am susţinut cele două probe, orală şi scrisă, şi am vizitat oraşul Varşovia. A fost o săptămână plină de emoţii şi stres, dar la final toate eforturile noastre au fost răsplătite, căci toate trei am obţinut titlul de finaliste. Mulţumim Uniunii Polonezilor pentru sprijin, iar dnei prof. Anetta pentru buna pregătire şi răbdare,” a declarat Cristina-Iuliana Marculeac.

„Dorim să le felicităm şi să le dorim succes pe viitor!” transmite Uniunea Polonezilor din România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: