Inspectorii sanitari veterinari au confiscat 100 kg de produse şi au aplicat amenzi de 15.000 lei

> În târguri se vând animale fără ca acestea să fie însoţite de documente, controlorii descoperind şi comercializarea de produse de origine animală şi non-animală de calitate îndoielnică

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au desfăşurat 89 de acţiuni de control la agenţii economici din judeţ, scopul lor fiind de prevenire a toxiinfecţiilor alimentare în perioada sărbătorilor pascale când, în mod tradiţional, consumul alimentelor de origine animală creşte în mod considerabil.

Potrivit dr. Dănuţ Corneanu, şeful DSVSA, controalele au fost întreprinse în opt pieţe agrolimentare, 30 de restaurante, patru măcelării, 12 magazine de desfacere de carne şi produse din carne, zece depozite de produse alimentare şi 12 magazine alimentare. Împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, verificări s-au făcut la cinci pescării şi două târguri de animale. În urma descinderilor, controlorii au descoperit că în târguri se vând animale fără ca acestea să fie însoţite de documentele prevăzute de legislaţia sanitară veterinară, dar şi acte de comerţ cu produse de origine animală şi non-animală fără documente de însoţire şi de calitate necorespunzătoare.

Dr. Dănuţ Corneanu informează că inspectorii sanitari veterinari au confiscat 106 kg de produse de origine animală şi non-animală, valoarea acestora fiind de 1.245 de lei. Aceştia au dat şase avertismente şi au aplicat 13 amenzi în valoare de 15.536 de lei.

„Recomandăm din nou populaţiei ca aprovizionarea cu produse alimentare de origine animală şi non-animală să nu se facă din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, ori din sistemul de vânzare stradal, între blocuri din portbagajele maşinilor, locuri în care nu este asigurată o temperatură şi o stare de igienă corespunzătoare” a subliniat dr. Dănuţ Corneanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: