La Campionatul naţional de minivolei de la Blaj

CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, noua campioană a României

Echipa Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane” Fălticeni este noua campioană a României la minivolei, după ce în finala campionatului, desfăşurată duminică, CSŞ „Nicu Gane” s-a impus în faţa CTF „Mihai I” Bucureşti cu 3-1. Turneul final al Campionatului naţional de minivolei s-a desfăşurat la Blaj, în perioada 5-9 aprilie, şi a reunit cele mai bune opt echipe din România, repartizate în două serii: Seria I: CSŞ Buzău, CTF „Mihai I” Bucureşti, CSŞ LAPI Dej, CS Ocna Mureş. Seria a II-a: CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni, ACS Academia de Volei Titanii Bucureşti, CSŞ Blaj, CSŞ „Dinicu Golescu” C-lung Muscel.

„S-a muncit din luna august până acum, iar în turneul final copiii s-au autodepăşit. Este un succes meritat pe deplin, care confirmă că la Fălticeni se face volei de performanţă în rândul elevilor. După un an reuşim să readucem cupa, medaliile şi tricourile de campioni naţionali la CSŞ „Nicu Gane”. Acest lucru nu ar fi fost posibil fără susţinerea şi efortul părinţilor, o parte dintre ei fiind prezenţi şi la acest turneu pentru a fi alături de noi, ale clubului şi administraţiei locale”, a declarat antrenorul Ionel Ciocan.

După ce au obţinut trei victorii în grupă din tot atâtea meciuri disputate (3-1 cu CSŞ Blaj, 3-0 cu CSŞ „Dinicu Golescu” C-lung Muscel şi 3-1 cu ACS Academia Titanii Bucureşti) voleibaliştii de la CSŞ „Nicu Gane” au intrat în semifinale de pe locul I, unde au întâlnit pe CSŞ Buzău. O mobilizare exemplară şi dorinţa de a realiza un joc bun la început de carieră au contribuit la o victorie decisivă şi lejeră, jucătorii din urbea de pe Şomuz învingându-i pe buzoieni cu scorul de 3-1. A doua semifinală a avut nevoie de un set decisiv pentru stabilirea finalistei. Favorita, echipa Colegiului Tehnic Feroviar „Mihai I” Bucureşti, a pierdut primele două seturi în confruntarea cu echipa gazdă, CSŞ Blaj, după care bucureştenii au reuşit să egaleze la 2, apoi s-au impus în setul al cincilea (CTF „Mihai I” Bucureşti – CSŞ Blaj 3-2).

Micii voleibalişti din Fălticeni, pregătiţi de prof. antrenor Ionel Ciocan, au fost la prima participare la un turneu final, după evoluţii foarte bune în primele etape ale campionatului. Din lotul care a făcut deplasarea la Blaj fac parte: Mihnea Ciocan, Robert Marian, Pavel Coţovanu, Teodor Macavei, Sabin Hortopeanu, David Zarojanu, Gabriel Romanică, Vlad Lungu, Ciprian Solcan, Eduard Toader, Răzvan Mogage, Sabin Călugăriţa.

foto: CIPRIANA LUNGU AMARIEI

Seria I:

CTF „Mihai I” Bucureşti – CSŞ LAPI Dej                 3-1

CS Ocna Mureş – CSŞ Buzău                                0-3

Seria a II-a: 

CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni – ACS Academia Titanii Bucureşti 3-1

CSŞ „Dinicu Golescu” Clung Muscel – CSŞ Blaj      1-3

Semifinale (8 aprilie)

CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni – CSŞ Buzău                3 -1

CTF „Mihai I” Bucureşti – CSŞ Blaj                       3 – 2

Finala (9 aprilie)

Finala 3-4: CSŞ Blaj – CSŞ Buzău                          1-3

Finala 1-2: CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni – CTF „Mihai I” Bucureşti 3-1

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: