La Bursa generală anuală de astăzi

Peste 500 de locuri de muncă vacante

> Printre domeniile nou apărute se remarcă telecomunicaţiile, intermedierea forţei de muncă, publicitatea şi studiul pieţei

 AJOFM Suceava organizează, astăzi, Bursa generală a locurilor de muncă, evenimentul având loc, simultan, la Iulius Mall Suceava, cât şi în Fălticeni, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc. La bătaie sunt scoase 530 de locuri vacante, dintre care 282 în Suceava, 39 la Fălticeni, 143 la Rădăuţi şi 66 la Câmpulung Moldovenesc. Şi-au anunţat prezenţa 86 de angajatori, 38 la bursa din Suceava, 11 în Fălticeni, 15 în Rădăuţi, iar 22 la cea din Câmpulung Moldovenesc.

 Anca Capverde, purtător de cuvânt al AJOFM, spune că sectoarele de activitate care au cea mai mare nevoie de lucrători sunt construcţiile, industria alimentară şi industria construcţiilor metalice, iar, printre domeniile nou apărute, se remarcă telecomunicaţiile, intermedierea forţei de muncă, publicitatea şi studiul pieţei. Calificările cele mai solicitate sunt cele de dulgher, zidar, tâmplar, sudor, electrician, lucrător comercial, posibilităţile de ocupare a celor 502 locuri vacante nelimitându-se la acestea. Printre cele mai căutate specializări cu studii superioare sunt inginerii, economiştii şi specialiştii în marketing, oferta ajungând la 28 de posturi.

Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea solicita consiliere pentru a obţine un contract de muncă în străinătate, dar şi suport, în vederea relocării, prin Reţeaua EURES a serviciilor publice din Europa. Astfel, sunt disponibile 716 locuri vacante în statele membre ale Uniunii Europene, cele mai consistente oferte venind din domeniul sănătăţii, ca asistent medical pe piaţa britanică a muncii, precum şi în domeniul turismului din Malta, ca şofer de autocar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: