Teatrul „Matei Vişniec” anunţă un viitor spectacol-eveniment pus în scenă de regizorul Alexander Hausvater

 Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava a anunţat, miercuri, intrarea în producţie a unui spectacol-eveniment în regia reputatului regizor Alexander Hausvater.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei teatrale sucevene, Alexandr Hausvater este născut la Bucureşti, dar are rădăcini în Bucovina, fiind unul dintre cei mai spectaculoşi regizori români, numit „artist­fenomen al teatrului lumii”.

„Despre spectacolele sale se spune că sunt adevărate întâlniri cu viaţa. A părăsit România în 1959, când a plecat în Israel. Acolo a debutat ca regizor, pentru ca drumul său să continue la Dublin şi Montreal, iar de acolo în Statele Unite ale Americii, Olanda şi multe alte scene ale lumii. După decenii a revenit în România, unde a montat zeci de spectacole uluitoare, controversate, impresionante şi tulburătoare. I se pare fascinant că într-o lume în care teatrele dispar, la Suceava a luat naştere un teatru de stat” se menţionează în comunicat.

Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava este casa lui Alexander Hausvater până în luna mai, când va avea loc premiera spectacolului pe care îl montează. Invitat recent la emisiunea „Jocuri de putere” de la Realitatea TV, regizorul Alexander Hausvater a vorbit despre bucuria de a face un spectacol la Suceava şi a avertizat: „N-am văzut în viaţa mea un spectacol bun care să nu fie apreciat de public”.

În aceeaşi emisiune, Alexander Hausvater a declarat: „În cealaltă parte, ai fenomenul Sucevei, în care se creează un teatru, (…) De ce mă duc acolo? Tatăl meu era din Suceava, Hausvater vin din Suceava, parte din Imperiul Austro-Ungar, toţi vorbeau germana, iar, în amintirile mele, mergeam vara într-un oraş al culturii. Era o orchestră, «Ciprian Porumbescu», de amatori, dar unchiul meu era prima vioară, am în timpane vioara aceea, îmi vibra cu Brahms-ul lui, înnebuneam! Dar erau oameni care citeau, care ascultau, erau cluburi de şah, mi-aduc aminte, aşa că teatrul e o necesitate, de aia îi încurajez”.

Teatrul Matei Vişniec propune un joc privind identificarea spectacolului ce va fi pus în scenă de reputatul regizor, notând şi că indiciul este Fernando Krapp. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: