În contextul Zilei Mondiale a Cărţii pentru Copii şi Tineret

Activităţi organizate la Biblioteca Bucovinei

În contextul Zilei Mondiale a Cărţii pentru Copii şi Tineret, celebrată pe 2 aprilie, pe parcursul lunii aprilie, funcţie de solicitările şi înscrierile grădiniţelor şi şcolilor cu clase I­IV, la Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” din Suceava se vor organiza diverse activităţi cu şi pentru cei mici.

Potrivit managerului instituţiei, Gabriel Cărăbuş, este vorba despre activităţi practice de desen şi decupaj, expoziţia de carte „Andersen, magicianul basmelor”, prezentarea vieţii şi operei scriitorului Hans Christian Andersen, lecturi şi vizionare de filme de animaţie din poveştile lui Hans Christian Andersen. Cele mai frumoase povesti vor fi citite de scriitori, bibliotecari, părinţi sau voluntari.

Activităţile organizate la Biblioteca Bucovinei se desfăşoară în cadrul parteneriatului educaţional naţional „Paşi spre bibliotecă: „Prietenie… pe o… sfoară”.

Începând cu anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie (data naşterii scriitorului Hans Christian Andersen), în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret, scopul ei fiind de a însufleţi dragostea de carte şi de a îndrepta atenţia copiilor către cărţi. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI