„Echipa este punctul forte”

> Punctul de lucru din Policlinica Areni al Clinicii Alpha Servicii Medicale Suceava a fost modernizat „după ultimele standarde”

Clinica Alpha Servicii Medicale Suceava şi-a relansat, ieri, punctul de lucru din cadrul Policlinicii Areni, într-o formă modernizată şi adaptată ultimelor standarde în medicina de laborator, printr-o investiţie „strategică” de 250.000 lei. La eveniment au fost prezenţi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Niţă, preşedintele director general al CAS Suceava, ec. Cristi Victor Bleorţu, dr. Irina Badrajan, secretar general al Colegiului Medicilor Suceava, reprezentanta Camerei de Comerţ şi Industrie Monica Eşi, directorul adjunct al Colegiului de Artă, prof. Johannes Onesciuc, şi prof. Camelia Rusu Sadovei, de la acelaşi colegiu, medici specialişti şi colaboratori.

Cofondatoarea clinicii, dr. Marinela Groza, a precizat că Alpha Servicii Medicale s-a format în 2011, prin transformarea Laboratorului de analize medicale dr. Groza şi dr. Moga – LAM, înfiinţat în 1999, care a preluat personalul şi spaţiul Laboratorului de analize medicale din cadrul Policlinicii Areni, creditat de RENAR în 2003. Dr. Groza a menţionat că Alpha Servicii Medicale Suceava are contracte de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, cu Casa OPSNAJ, iar din 2017 este furnizor de servicii medicale pentru Allianz Ţiriac Asigurări.

Dr. Marinela Groza a mai spus că laboratorul dispune de trei puncte de recoltare, două în municipiul Suceava şi unul în Siret, fiind acoperite toate tipurile de investigaţii medicale de laborator: hematologie, biochimie, imunologie, coagulare, microbiologie, parazitologie, citologie.

Ea consideră că ceea ce diferenţiază brandul Alpha Servicii Medicale de alţi prestatori de astfel de servicii sunt „experienţa şi valoarea medicilor” şi faptul că, „deşi investim permanent în toate categoriile de aparate de laborator, atât clasice, cât şi contemporane, inclusiv roboţi, dăm totuşi prioritate valorii de necontestat şi expertizei specialiştilor de laborator clinic”. Reprezentanţii clinicii spun că punctul forte al acesteia constă în colectiv: Deşi medicina de laborator a realizat cele mai mari salturi, „oricât de performantă ar fi aparatura, fără oameni nu se poate face muncă de calitate. Echipa este punctul forte, iar experienţa ne defineşte. Pentru noi, pacientul nu înseamnă un bilet de trimitere sau un diagnostic. Valorile care ne definesc din punct de vedere profesional şi uman sunt experienţa, rigoarea, promptitudinea, încrederea în meseria noastră, iar deviza noastră este respect pentru viaţă”.

Dr. Irina Badrajan: „Un laborator care să ne ajute este extrem de important pentru noi, medicii”

Dr. Irina Badrajan a fost de părere că o experienţă de 18 ani de activitate reprezintă „o promisiune benefică pentru viitor şi profesionalism”, care conferă siguranţa că rezultatele analizelor vor ajuta medicii în munca lor.

„La ora actuală, medicina nu mai poate fi concepută fără investigaţii, iar între investigaţii sunt şi cele de laborator, care s-au diversificat foarte mult şi, uneori, ele sunt cele care pun un diagnostic. Pentru că, după cum bine ştiţi, patologia modernă este mult mai complexă, cu o etiologie extrem de critică. Ne întâlnim cu situaţii din ce în ce mai diferite faţă de ceea ce am învăţat odată, pentru că şi condiţiile în care trăim sunt mult schimbate şi se schimbă într-un ritm la care trebuie să ne adaptăm, astfel încât un laborator care să ne ajute este extrem de important pentru noi, medicii”.

Clinica are un parteneriat cu Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, ai cărui elevi au prezentat, în holul acesteia, câteva tablouri realizate de ei, oferind şi un moment muzical. Prof. Camelia Rusu Sadovei a spus că tablourile prezentate au fost realizate de elevi din clasele X-XI şi fac parte din seria de lucrări destinate evenimentelor caritabile, pentru ajutorarea unor persoane aflate în dificultate. Tablourile pot fi cumpărate; o parte din fondul obţinut din vânzare va fi destinată scopului caritabil, iar cealaltă – materialelor de atelier.

La final, asistenţa s-a bucurat de recitalul de chitară al elevului Ştefan Lupu şi de un moment muzical susţinut de grupul „Simbol”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI