Milioane de euro pentru prima împădurire

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava face cunoscut că 31 martie este ultima zi în care deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite”, aferentă Măsurii 8 „Investiţii în dezvoltarea zonelor împădurite şi îmbunătăţirea viabilităţii pădurilor”, Submăsura 8.1 „Împăduriri şi crearea de suprafeţe împădurite” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.

Vasile Iacob Caciur, directorul executiv al APIA Suceava, precizează că sprijinul financiar pentru prima împădurire şi crearea de suprafeţe împădurite se acordă deţinătorilor publici şi privaţi de terenuri agricole şi neagricole şi vizează plantaţiile forestiere realizate prin trupuri de pădure pe terenurile agricole şi neagricole, precum şi perdelele forestiere de protecţie pe terenurile agricole şi neagricole.

De specificat este că în categoria deţinătorilor publici de teren agricol şi neagricol se includ comunele, oraşele, municipiile şi alte persoane juridice de drept public, precum şi formele asociative ale acestora. În categoria deţinătorilor privaţi de teren agricol şi neagricol sunt incluse persoanele fizice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale, întreprinderile familiale, societăţile comerciale, asociaţiile şi fundaţiile, alte persoane juridice de drept privat, precum şi formele asociative ale acestora. Valoarea maximă a sprijinului public pentru un proiect acordat în baza schemei de ajutor de stat este de 7 milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI