Vicepreşedintele PNL Ioan Bălan:

În mai puţin de 6 luni, PSD va acapara şi politiza toate instituţiile fundamentale ale statului

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a acuzat coaliţia de guvernare PSD – ALDE că acaparează pe zi ce trece instituţii extrem de importante ale statului român, deşi, pentru buna lor funcţionare, acestea ar trebui să fie apolitice sau măcar într-un echilibru de reprezentare.

Bălan arată, într-un comunicat de presă, că nu poate să nu observe că, profitând de fumul gros al unor campanii mediatice artificiale, coaliţia PSD – ALDE îşi vede liniştită de lucru şi acaparează instituţie cu instituţie, în care-şi implantează membri de bază, după criteriul obedienţei, nu al profesionalismului.

„Nu am să mă refer la schimbarea pe bandă rulantă a prefecţilor şi subprefecţilor, făcută fără nici măcar un argument legat de competenţă sau profesionalism, atâta vreme cât PSD a procedat într-o asemenea manieră ori de câte ori a venit la putere, după principiul tăvălugului care mătură în faţa lui totul. Nu mă refer nici la marea împărţeală pe funcţiile din deconcentrate, căci, la acest capitol, dl Dragnea este foarte priceput şi ştie să plaseze cu precizie toate resursele umane din PSD, indiferent dacă au dat sau nu în viaţa lor testul competenţei” a arată deputatul sucevean.

El precizează că, atunci când vorbeşte despre acapararea unor instituţii fundamentale, se gândeşte, cu mare îngrijorare, la instituţiile centrale, unele dintre ele aflate sub control parlamentar, iar altele autonome.

„Despre Avocatul Poporului, ştim cu toţii cât de harnic este şi l-am văzut şi la treabă. Am constatat fără echivoc faptul că acesta este doar avocatul intereselor PSD. ASF, despre care eu am mai spus că nu este altceva decât autoritatea de supraveghere a intereselor financiare ale PSD, este populată doar de apropiaţi şi prieteni ai liderilor PSD. Acesta este şi motivul pentru care PSD suferă de amnezie şi nu mai vrea revocarea conducerii acestei instituţii. Oare ce s-a schimbat din octombrie trecut şi până astăzi? Or fi redepus jurământul de credinţă faţă de PSD? La Curtea de Conturi, PSD vrea oamenii de nădejde, care să nu uite de unde au plecat şi mâna care i-a hrănit. Mai ieri vedeam cum PSD şi ALDE se sfârtecau între ele şi pentru conducerea Radioului public, a Televiziunii Române, a Institutului Cultural Român şi, nu în cele din urmă, pentru penultimul loc din consiliul de administraţie de la Banca Naţională a României, care nu este încă al PSD” adaugă deputatul.

Ioan Bălan a mai spus că, mai mult, coaliţia PSD – ALDE a reuşit să împiedice inclusiv numirea membrilor CSM, propuşi de societatea civilă la Senat, iar singura vină a acestor candidaţi este că nu au carnete roşii de partid.

Deputatul Ioan Bălan a avertizat că o asemenea politizare a instituţiilor publice este extrem de periculoasă pentru funcţionarea corectă.

„Am constatat cu toţii care sunt pericolele unei instituţii aservite politic! Mă refer la Avocatul Poporului, instituţie condusă de Victor Ciorbea. Este extrem de periculos pentru România ca toate instituţiile să îmbrace comportamentul dlui Ciorbea! Nu vreau să cred că dl Dragnea doreşte să ne întoarcă în epoca Năstase, atunci când programul editorial al Radioului şi Televiziunii publice se stabileau în biroul prim-ministrului! Nu vreau să cred că vom ajunge în situaţia în care politica monetară a României va fi subordonată total obiectivelor Guvernului şi se vor face concesii de la stabilitatea preţurilor! Nu vreau să ajungem la situaţia în care ASF va sancţiona din nou mediul de afaceri prin poliţe RCA astronomice, mai scumpe chiar decât valoarea autovehiculelor, doar pentru că, în jurul «gurului» PSD, Mişu Negriţoiu, gravitează membri PSD slab pregătiţi care nici nu ştiu de la ce vine abrevierea RCA! Nici nu aş vrea să aud că progresele pe care le-a înregistrat Curtea de Conturi în a monitoriza cheltuirea banilor publici şi a sancţiona risipa acestora vor fi şterse peste noapte, doar pentru ca PSD să poată sifona în linişte din bugetul public!” avertizează Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comentarii

 1. De_Koncentrat says:

  Atunci când ,in anul 1935,Legiunea ,aflată in criza de imagine, a apelat la prestigiul,altfel indiscutabil,al generalului Zizi Cantacuzino-Granicerul,acesta ,intr-un puseu de sinceritate care va ramâne peste veacuri ,a declarat la instalarea sa ca presedinte onorific al sus-zisei structuri:
  “Fratilor! S-a suit scroafa-n copac!”
  Asta imi sugereaza mie prestaţia domnului Balan,căţărat binişor in copacul naţiei,si ca urmare a faptului ca şeful său aparent ,domnul Flutur,are si el un puseu de lungoare,asteptand din moment in moment sa se sparga in bucăţi structura paralela care paraziteaza statul românesc de cca 12 ani,de cand a fost pusa in opera de un anume prezident ,kior de beat,desigur.
  Pentru ca i-a şoptit lui un îngerel altoit sau un pastor-sef cu grade corespunzatoare ca e bine sa se pronunte dumnealui,da’ neapart dumnealui ,in problemele spinoase ale invatamantului preuniversitar,tocmai dumnealui care inca nu stie precis cine i-a eliberat diploma de bacalaureat si,mai ales,pentru care fapte,daca nu cumva i-a venit in plic sigilat cu batalamaua pentru cei doi-trei ani pe care trebuia sa-i absolve in mod regulat ca sa ajunga,in ordine,si la bacalaureat,prin ordin de zi pe UM 03,14… Si care i-au permis,aceste indestulatoare studii incropite cu sprijin clasificat,sa ocupe si demnitatea de ghid ONT unde,se stie,ajungeau numai duşmanii regimului comunist,recunoscuti ca atare de catre organe,care le procurau fiecaruia cel putin o basca ca sa se acopere ,sa nu-I traga corentu’ prin pusta ungureasca si prin codrii Ukrainei,ca ghid…
  Insa bag de seama ca dumnealui,impingand vigilenta pana la limitele sale extreme, a sesizat anumite manevre dolosive ale PSD,care,ca sa vezi,numa’ bine ce a castigat alegerile profitand de neatentia dumnealui si,iaca,schimbă pe capete,fără sa întrebe , ba prefectii ba chiar si subprefectii,sefi de deconcentrate,valori ale statului de drept care abia daca se obisnuisera cu urgenta la dat cu jula in timpul regimului tehnocrat,astazi si maine…
  Va fi un mare deficit de democratie,deoarece domnul Harasim,prefectul plezirist care s-a declarat sluga presedintelui CJ,in sensul că să veniti dvs.,ca invitat de drept,sa ne spuneti ce să facem,cum să facem,ceea ce era definiţia ezacta a confuziei puterilor in stat,la care munceau de zor ai lor,pesemne de la structura clona de pe regiunea de Nord-Est,nu mai spunem de la care cult neoprotestant ,deoarece nu mai este mult si trebuie sa se duca iarasi domnul col(r) Gheorghe sa aduca lumina de la Ierusalaim ,atât pentru ai nostri,cat si pentru ai lor,cu binecuvantarea domnului Serban Costache,col.(r) dar si pastor-en-chef la oile paralele,să nu facem vreun deranj…
  Mare mârşavenie,intr-adevar,este pe punctul sa faca PSD,cum au uitat ei,saracii,sa-i ceara aprobarea domnului Balan,cel care a castigat si el alegeri,de parca asta ar avea vreo importanta,parca nu stim ca e pe emotie… Pe emotia celor care l-au crezut pe Flutur că acuma abia daca am fi strâns sania dar si schiurile de la riveranii partiei de la Campulung,mai dureaza putin,sa vina si serbarile zapezii de la Sf. Asteapta.. Că ,iaca,dornenii se incalzesc si acum cu gazele emanate de la consumul de fasole,chit ca Ghita a vorbit cu cine trebe, dar nu este, deoarece !
  Apoi si centura,a ratat la mustaţă balul centuristelor ,mai va si-acolo,tot din cauza ca l-au schimbat pe Harasim!
  Ce mai era in plan? Autostrada,desigur,vorbiseu dumnealui cu nu-s ce papagal tehnocrat,ăla i-a spus ca in 2017 precum si alte povestiri!
  Dar,desigur,drumul Panaci-Bilbor care scurteaza cu 100 (una suta) km distanta spre Transilvania,trebe facut din nou,sa re-taie si dumnealor o panglica,in afara celor scoase pe nas,insa aici e bine sa nu dam detalii ca se supară naşul lui MRU si dispare rubrica de comentarii…
  Ei,si fiindaca toate acestea sunt ca si făcute,domnul Balan care nu este numai asa cât il vedeti,este un urias al bucovinismului neaoş,venit pe pluta din lemn de soreancă etanşeizată cu tizâc din delta fluviului Başău,se ocupa acuma si de probleme invăţământului preuniversitar ,ba chiar si de alte probleme adminsitrativ-teritoriale,punându-şi peptul său lat de-a curmezişul,ca să nu biruie ciuma roşie!
  Adecă el si doamna Turcan,ca o Rosinanta a Cavalerului Tristei Figuri,incurcat,deocamdata,in week-end-urile astea in care se intampla atâtea,de la perderea disputelor la CCR la perderea câte a unei case cu autor necunoscut !
  De aceea,am putea crede ca,aşa ca pe la mâine-poimâine,dar numai dacă se întâmplă fericitul caz in care domnu Purici este promovat pe undeva unde se fac plăţi pe card in cofraje cu oauă de struţ si damigene de vodka Stalinskaya,pentru cei puternici,deci sa ramâna,să zicem, un loc vacant,o să-l vedem pe domnul Nelu un prodecan,ceva,ca si aşa a fost supus unei crase nedreptăţi in mandatul 2008-2012 und so weiter,când era cât pe ce sa ocupe o functie de director intr-un serviciu de mare raspundere ,cf. protocoalelor inteleptilor Sibiului,dzicu unii iară alţii nu contestă,ceea ce etc….
  Că nu a fost Igas ministru de interne apoi responsabil al parlamentului pentru relatiile cu UNESCO? Ala nu era liberal,nu era de la acelasi cult?
  Numai sa nu le iasa potlogaria cu schimbarile celor de la PSD,atâta va spun…

 2. De_Koncentrat says:

  Scuze,a se citi ,in loc de “prodecan”,cum gresit si din invidie am spus eu,”prorector”!
  Caci este de la sine inteles ca domnul Nelu nu ar putea accepta functii sub demnitatea CV-ului sau fabulos,nu mai dezvoltam…

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: