Un diamant uriaş, de 709 carate, a fost descoperit de un pastor din Sierra Leone

Un pastor creştin din Sierra Leone a descoperit unul dintre cele mai mari diamante netăiate din lume, în districtul Kono, informează BBC. Diamantul de 709 carate, găsit de pastorul Emmanuel Momoh, a fost încuiat în sediul băncii centrale din Freetown. Piatra preţioasă se numără printre cele mai mari 20 diamante găsite vreodată.

Căutătorii de pietre preţioase sunt o prezenţă comună în Sierra Leone, o ţară bogată în astfel de comori, precizează sursa citată. Diamantul, a cărui valoare nu a fost încă evaluată, este cel mai mare găsit în Sierra Leone din 1972, an în care a fost descoperită Steaua din Sierra Leone, de 969 de carate.

Sierra Leone este o ţară binecunoscută pentru industria diamantelor. Vânzarea acestor pietre preţioase a jucat un rol în finanţarea războiului civil care a afectat această ţară timp de un deceniu, grupurile rebele oferind aceste pietre preţioase în schimbul armelor – aspect înfăţişat şi în filmul hollywoodian „Blood Diamond”, cu Leonardo Di Caprio şi Djimon Hounsou. În ultimii ani s-a înregistrat o creştere a numărului de diamante de mari dimensiuni descoperite în minele din sudul Africii, printre acestea numărându-se o astfel de piatră preţioasă de 1.109 carate, găsită în Botswana în 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: