Primarul rădăuţean Nistor Tatar anunţă începerea proiectului de modernizare a zonei centrale şi a centrului de agrement

Primarul de Rădăuţi, Nistor Tatar, a anunţat că municipalitatea va începe în acest an proiectul de modernizare a zonei centrale şi a centrului de agrement.

Tatar a declarat că în următoarea perioadă vor fi propuse spre aprobare hotărârile privind indicatorii tehnico-economici, apoi vor urma toate procedurile pentru desemnarea firmelor care vor executa lucrările, astfel încât execuţia să înceapă anul viitor.

Proiectul de modernizare a municipiului Rădăuţi este unul mai larg şi prevede, în primul rând, punerea în valoare a zonei centrale, având ca punct principal Mănăstirea Bogdana, şi presupune refacerea zonei centrale, astfel încât aceasta să redea strălucirea de altă dată a oraşului.

Pentru ca acest proiect amplu să fie realizat, a explicat primarul, este nevoie ca centrul municipiului să fie eliberat de funcţii nespecifice, dar că vor fi reabilitate şi clădirile din fondul privat şi propriu, precum şi clădirile de patrimoniu.

Totodată, Nistor Tatar a mai spus că dezvoltarea urbană complexă a municipiului Rădăuţi presupune şi realizarea complexului de înot şi sportiv, care se va construi pe o suprafaţă de 8.000 mp, amplasamentul fiind prevăzut pe strada Volovăţului, lângă centrala termică de cogenerare.

Complexul va avea piscină acoperită, care va funcţiona tot timpul anului, şi bazine descoperite pentru perioada sezonului de vară. În acest complex de agrement vor fi amenajate spaţii de joacă pentru copii, acoperite, cu posibilitatea de a fi descoperite pe perioada verii. Totodată, vor fi construite terenuri de tenis şi de minifotbal, cu suprafaţă de joc sintetică.

Bazinul de înot va avea dimensiuni semiolimpice şi va fi finanţat prin CNI, iar celelalte investiţii, prin PNDL, a menţionat primarul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: