Bloomberg

Noua Zeelandă are atât de mulţi vizitatori străini încât nu mai are unde să îi cazeze

Explozia turismului în Noua Zeelandă a adus infrastructura la maximum, iar lipsa de capacităţi de cazare ar putea afecta cea mai mare sursă de valută a acestei ţări, informează Bloomberg. Anul trecut sosirile de turişti străini s-au ridicat la 3,5 milioane, cu 480.000 mai mult decât se preconiza în urmă cu doi ani, astfel că luna trecută un grup de 53 de turişti americani, al căror zbor a fost amânat, au trebuit să doarmă la un cămin de bătrâni, pentru că nu mai erau locuri la hotelurile din Auckland. Creşterea numărului de turişti pune sub presiune atât infrastructura, cât şi mediul înconjurător, în condiţiile în care potecile pe care se fac drumeţii sunt congestionate, iar micile oraşe se confruntă cu problema sistemelor de canalizare suprasolicitate.

„Dacă nu rezolvăm aceste probleme şi nu ne gândim pe termen lung vom frâna creşterea. Acum există o limită naturală pentru perioada de vârf din cauză că nu avem locuri de cazare în Noua Zeelandă. Chiar dacă ar dori să vină nu ar avea unde să doarmă”, a declarat Quinton Hall, directorul general la Ngai Tahu Tourism, unul din cei mai mare tour-operatori din Noua Zeelandă. În regiunile mai îndepărtate afluxul de turişti creează alte probleme pentru infrastructuri de genul parcări şi toalete.

Numărul turiştilor a crescut cu 12% în 2016 şi este preconizat să ajungă la 4,5 milioane în 2022, echivalentul întregii populaţii a ţării, aproximativ 4,7 milioane în prezent. Studiile realizate de Guvernul neozeelandez au identificat un deficit de peste 4.500 de camere de hotel în 2025, chiar dacă a luat în calcul planurile actuale privind construcţia a 52.000 de noi camere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: