Viceprimarul Marian Andronache:

Încercăm să modernizăm toate locurile de joacă

> Există un risc în cele vechi şi vrem să-l eliminăm

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache a declarat că municipalitatea are între priorităţi şi modernizarea locurilor de joacă, arătând că locurile de joacă vechi, nemodernizate, prezintă risc şi că nu corespund normelor europene.

„Modernizarea locurilor de joacă trebuie să continue în municipiul Suceava. Sunt 73 de locuri de joacă, dintre care 26 sunt deja modernizate. Avem indicatorii tehnico-economici aprobaţi pentru alte nouă locuri de joacă şi le scoatem la licitaţie pentru execuţie într-o lună-două” a spus Andronache.

Viceprimarul a menţionat că locurile de joacă nemodernizate nu corespund normelor europene întrucât elementele componente sunt făcute din metal, iar normele europene nu mai permit. „Dacă reuşim să le modernizăm pe toate e un mare succes pentru noi. Ar fi grav să se întâmple un accident într-un loc de joacă nemodernizat, pentru că nu poţi declara închis un loc de joacă, chiar dacă sunt panouri de avertisment” a spus Andronache.

El a arătat că există un risc în ce le priveşte pe cele vechi şi trebuie înlăturat acest risc.

Andronache a spus că un loc de joacă este costisitor, menţionând că pentru cele nouă locuri de joacă noi sunt alocaţi peste 900.000 de lei.

Viceprimarul a menţionat că cele nouă locuri de joacă vor avea suprafaţă cauciucată, pentru că e cea mai bună, şi a spus că se va monta o astfel de suprafaţă şi la cele recent modernizate, dar unde suprafaţa de contact e sort.

Marian Andronache a mai atras atenţia că locurile de joacă sunt numai pentru copii şi că unele elemente sunt distruse dacă sunt folosite necorespunzător.

„Normal, un loc de joacă ar trebui să reziste şi 10 ani de zile, dar nu când discutăm de vandalism sau de folosirea neconformă a locului de joacă” a mai spus viceprimarul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: