Imbold primăvăratic

 Martie înscrie în zilele-i de început un suflu nou în Societatea Femeilor Ortodoxe, filiala Fălticeni. Societatea continuă şi diversifică activitatea filialei condusă până la deces cu fermitate de profesoara Aspazia Mancu.

Doamna Elena Aioanei, noua preşedintă, formată la şcoala duhovnicească a iubirii de semeni, se bucură de sprijinul Protoieriei şi a părintelui protoiereu Adrian Dulgheriu, preşedinte de onoare al S.F.O.R. din zona Fălticeni. Responsabilă, energică, tenace şi cucernică, sfătuită cu dragoste filială de Î.P.S. episcop vicar Timotei Prahoveanul şi susţinută de doamnele din societate şi de un comitet activ, a dat imboldul muncilor de primăvară.

 Întrunirea din 10 martie 2017, după cum se cuvine creştineşte la începutul postului mare, a avut drept preambul o scurtă slujbă de pomenire pentru cele ce nu mai sunt şi în special pentru fosta preşedintă, răposata Aspazia Mancu. Solemnitatea religioasă a fost oficiată de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu împreună cu preoţii Tudorel Neculau, Georgian Rotaru şi părintele secretar Gabriel Hlade. Părintele protopop a sintetizat activitatea rodnică a anului 2016, cuprinsă şi în raportul pe care l-a înaintat forurilor bisericeşti superioare ale Episcopiei Sucevei şi Rădăuţilor. A făcut apoi recomandări pentru bunul mers al activităţii şi acţiunilor caritabile în cel de al optsprezecelea an de fiinţare a societăţii fălticenene. Asistenţa a fost formată din doamne respectabile: dr. Maria Indrei, farm. Maria Mitocaru, notar Maria Apostol, profesoarele Dana Pavel, Adelina Acasandrei, Dana Stavovei, Mioara Gafencu, Rozica Onofrei, prezvitera Aurelia Hrestic, finanţistele societăţii – Dorina Jora şi Victoriţa Boerescu – Rodica Ioniţă şi negreşit, secretara filialei, Viorica Jilavu.

 Cuvântul preşedintei, doamna Elena Aioanei, a fost emoţionant şi mobilizator.

Prea Cucernice Părinte Protoiereu, Prea Cucernici Părinţi,

Stimate Doamne,

Încă din anul 2000, împreună cu doamna profesoară Aspazia Mancu, am căutat să aducem bucurii unor persoane care aveau nevoie de atenţia şi iubirea noastră. În toţi aceşti ani am încercat să împlinim cuvintele pe care le auzim la biserică…     

Îmi amintesc, cu multă emoţie, de momentele în care doamna profesoară Aspazia Mancu îmi spunea că trebuie să continuăm ceea ce s-a început în urmă cu 17 ani, chiar dacă aceasta înseamnă jertfa noastră a tuturor. În fiecare act de binefacere, am avut în vedere chemarea Mântuitorului Hristos: „adunaţi-vă comori în ceruri, faceţi-vă pungi care nu se învechesc”, chemare ce a devenit crezul societăţii noastre. Prin urmare, programul nostru se inspiră din Evanghelia lui Hristos, care fiind Evanghelia iubirii, ne îndeamnă să ajutăm pe cei bolnavi să-şi aline suferinţa, pe cei neştiutori să înveţe care sunt binefacerile credinţei şi să ne rugăm pentru toţi oamenii pe care îi vedem că suferă de boală, de singurătate şi de întristare.

Cu acest prilej, doresc să adresez mulţumiri tuturor Părinţilor care ne ajută cu binecuvântarea şi fapta lor cea bună, dar şi tuturor persoanelor care s-au implicat şi se implică în susţinerea activităţilor noastre. Avem datoria de a-i pomeni pe cei ce ne-au ajutat, dar acum nu se mai află printre noi. Aceştia au înţeles cuvântul Sfântului Apostol Iacov care spune: „credinţa fără fapte este moartă” şi vor auzi pe Mântuitorul la judecată rostind: „întrucât aţi făcut unora dintre aceşti fraţi ai Mei prea mici, Mie Mi-aţi făcut”.

Cred că, respectându-ne şi ajutându-ne reciproc, vom reuşi împreună să continuăm această lucrare, ştiind că prin fiecare necăjit avem posibilitatea de a-L sluji pe „Domnul şi Mântuitorul nostru”, Care aduce bucurie tuturor.

Vă mulţumim, dorindu-vă un post cu mult folos, şi Vă aşteptăm cu bucurie să devenim împreună mâinile milostivirii lui Dumnezeu care ajută şi mângâie.

Toate doamnele prezente au evidenţiat rolul acţiunilor spirituale, cât şi al activităţilor caritabile şi de ajutorare pentru persoane dezavantajate, cu starea sănătăţii în dificultate sau cu starea materială precară. Trăind responsabilitatea momentului, s-au angajat pentru o activitate din inimă pentru inimi, pentru că dăruind vei dobândi.

Îndemnul şi angajarea domnului director inginer Rareş Hrestic, crescut şi educat în atmosferă părintească religioasă, aduce mai mult activism nobilei misiuni sociale feminine.

Ziua cu soare în care s-a desfăşurat adunarea cheamă la înflorire şi reînflorire a acţiunilor femeilor ortodoxe din Protopopiatul Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: