Inspectorii sanitari suceveni

Peste 11.000 de controale, cu amenzi de 78.500 lei

> Prin sistemul rapid de alertă au fost organizate 23 acţiuni prin care s-a urmărit depistarea şi retragerea de la comercializare a unor suplimente alimentare, alimente cu destinaţie specială, aditivi alimentari şi produse cosmetice

 În cursul anului 2016, activitatea de inspecţie sanitară a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava s-a concretizat în 11.340 controale, face cunoscut directorul executiv Andrei Ioanovici. Potrivit lui, în funcţie de gradul de risc evaluat, deficienţele de funcţionare au fost sancţionate prin aplicarea a 130 de sancţiuni contravenţionale, respectiv prin 60 de amenzi, în valoare totală de 78.500 de lei, cât şi cu 70 avertismente. Inspectorii sanitari au avut 3.387 de descinderi în unităţi cu profil alimentar; 2.034 în unităţi sanitare; 282 în unităţi de învăţământ; 29 privind mediul de muncă; 1.410 în unităţi de prestări servicii, zone de locuit, unităţi de mică industrie, staţii de epurare a apelor uzate, instalaţii de depozitare-prelucrare-neutralizare a deşeurilor solide menajere şi unităţi comerciale.

Pe parcursul anului trecut, au fost controlate 861 de unităţi cu profil cosmetic, cu 2.566 verificări pe tipuri de produs, şi 1.759 unităţi cu profil biocid, cu 3.303 verificări pe tipuri de produs.

Lucrătorii specializaţi ai DSP au desfăşurat 1.143 controale vizând fumatul în spaţiile publice închise, comercializarea şi inscripţionarea produselor din tutun; 159 controale la unităţi de turism, piscine şi ştranduri; 276 obiective din categoria unităţilor de alimentare cu apă potabilă.

Conform directorului executiv Andrei Ioanovici, în baza solicitărilor transmise prin sistemul rapid de alertă au fost organizate 23 acţiuni prin care s-a urmărit depistarea şi retragerea de la comercializare a unor suplimente alimentare, alimente cu destinaţie specială, aditivi alimentari şi produse cosmetice. Tot în regim de alertă rapidă, inspectorii sanitari au făcut verificări privind materialele care vin în contact direct cu alimentele, precum şi la produsele alimentare din categoria apei de masă plată necarbogazoasă.

În 2016 au fost soluţionate 286 sesizări, în care scop, cu alte instituţii, s-au organizat 27 acţiuni comune de control.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: