Guvernul Cioloş nu a dat banii ceruţi pentru refacerea infrastructurii calamitate

 > Din cele circa 45 de milioane de lei reprezentând stricăciuni stabilite de comisiile de evaluare, în judeţ au ajuns doar aproximativ 31 milioane de lei

 Judeţul Suceava a primit sume neacoperitoare pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţile din vara anului 2016, Guvernul Cioloş aprobând cu 13,32 milioane de lei mai puţin faţă de totalul cerut de autorităţile judeţene.

Pentru inventarierea stricăciunilor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase, Instituţia Prefectului judeţului Suceava, prin ordin al prefectului Constantin Harasim, a înfiinţat mai multe comisii, acestea întocmind 116 procese-verbale de evaluare. În urma centralizării datelor, pagubele făcute de inundaţii, grindină şi vijelii au fost estimate la 44,95 milioane de lei, afectate fiind 88 case de locuit şi 26 anexe gospodăreşti. De asemenea, de pe urma revărsării apelor de suferit au avut reţelele de comunicaţii rutiere, precum 0,65 km de drumuri, 19,52 km de drumuri judeţene, 380,26 km de drumuri comunale, 246,27 km de străzi, 82 poduri şi 144 podeţe.

În scopul restabilirii funcţionalităţii infrastructurii degradate, Instituţia Prefectului a promovat două proiecte de hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016. Ca urmare a acestor demersuri, în vederea refacerii infrastructurii afectate de fenomenele meteohidrologice periculoase, judeţul nostru a beneficiat de prevederile a două hotărâri ale executivului central, beneficiind de alocări în sumă de 29,69 milioane de lei, respectiv de 1,94 milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: