Despre furtuna de nisip

Fire de nisip suntem, miliarde de fire de nisip, fiecare, după cum ne-a lăsat Preabunul.

Ne amestecăm unul cu altul, nisipul fin cu cel mediu şi cu cel grosier, mai ceva ca în construcţii, şi uneori chiar reuşim să construim, dacă găsim liantul potrivit. Noi, ăştia mulţi, firele astea de rând, din cuarţ obişnuit, avem printre noi firişoarele alea preţioase, care ne ridică sufletul şi spre care Preabunul s-o fi oprit o clipă mai mult la vreme de creaţie; le-a pus în compoziţie granat, safir, ba chiar, unora, diamant. Fire preţioase, privim uneori cu nădejde spre ele, nobile, dure, diferite de noi, astea provenite din roci sedimentare, dorim să ne transmită puţin din strălucirea lor, să lumineze ce nouă ni se pare greu a lumina.

Ciudată e, uneori, lumina asta a firelor nobile; unele strălucesc curat, cu lumină caldă şi generoasă, altele îşi pierd nobleţea în raze întunecate, care strâng în jurul lor doritoare de falsă strălucire.

Fire de nisip suntem, călători prin lumea asta. Unora ne e soarta să curgem cu apele ori să plutim cu vântul. Altele îşi opresc vremelnic călătoria în pământuri cu care se împletesc şi dimpreună construiesc, căci bun material de construcţie este nisipul. Şi, dacă avem noroc – sau cum se cheamă el în limbajul nisipurilor – devenim ori minunate vase din sticlă sau porţelan, ori alte minunăţii, căci multe lucruri minunate se pot face din fire de nisip.

Fire de nisip. Pe cât de neînsemnate uneori, în unicitatea lor, pe atât de preţioase, împreună.

Aţi văzut ce urgie e afară? Ce furtună de nisip s-a iscat?

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: