De Ziua mondială a nonviolenţei în mediul şcolar

Zeci de poliţişti alături de elevi, cu sfaturi şi exemple

Ieri, 30 ianuarie, de Ziua mondială a nonviolenţei în mediul şcolar, zeci de poliţişti au fost aproape de elevi din unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, cu exemple şi recomandări elocvente pentru educaţia şi siguranţa lor.

În cadrul unor întâlniri interactive, poliţiştii au vorbit copiilor despre pericolele internetului şi ale lumii virtuale, despre consumul de alcool, abandonul şi absenteismul şcolar, despre fugitul de acasă, toate, fenomene ce pot transforma minorii în infractori sau victime ale exploatării adulţilor.

Aproximativ 2500 de elevi din mediul primar şi gimnazial au participat la aceste întâlniri, în timpul cărora au primit sfaturi şi recomandări preventive, au întrebat şi au primit răspunsuri.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în şcolile şi liceele din municipiul Suceava, majoritatea infracţiunilor comise sunt cele de lovire. Acestea apar în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ, pe timpul recreaţiei.

Anul trecut, poliţiştii suceveni au primit spre cercetare 53 de infracţiuni comise în mediul şcolar, majoritatea fiind, potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, infracţiuni de lovire, comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare.

Pe raza judeţului funcţionează 768 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat şi privat, din care 175 în mediul urban şi 593 în mediul rural. Dintre acestea, 398 sunt grădiniţe, 320 şcoli generale şi 50 colegii, licee, şcoli profesionale, şcoli postliceale etc.

Din cele 768 unităţi de învăţământ, 123 sunt asigurate cu pază, 268 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video, iar 90 dispun atât de pază umană şi de sisteme de supraveghere video. La nivelul judeţului, 287 de unităţi de învăţământ nu sunt asigurate cu pază sau cu sisteme de supraveghere video.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI