Potrivit unui studiu

Cartierul Iţcani, considerat cel mai nesigur cartier din ţară!

> Burdujeni, pe locul 16; municipiul Suceava, pe locul doi la nesiguranţă în ţară

Cartierul Iţcani este perceput ca cel mai nesigur cartier din ţară, în timp ce cartierul Burdujeni este situat pe locul 16, potrivit unui studiu complex privind siguranţa oraşelor şi cartierelor din România, bazat pe evaluările acordate zonelor în care locuiesc, efectuat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017 de Storia.ro.

 Studiul face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfăşura pe tot parcursul anului 2017, arată iniţiatorii cercetării. Printre criteriile de evaluare avute în vedere se numără costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spaţiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

Studiul a fost realizat în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research, pe un eşantion de 93.532 de utilizatori ai platformei OLX, femei şi bărbaţi.

Conform cercetării Storia, Oradea este oraşul cu cel mai ridicat grad de siguranţă din ţară. Clasamentul continuă cu Braşov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântul Gheorghe şi Timişoara. Bucureştiul se clasează abia pe poziţia a noua, iar Ilfov pe a zecea. La polul opus, oraşele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puţin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, urmate de Vaslui, Piaţă Neamţ, Galaţi şi Reşiţa.

Oraşele care au primit cele mai mari note la capitolul siguranţă sunt cele cu un produs intern brut ridicat. De asemenea, primele locuri sunt ocupate de oraşe cu un număr mare de locuitori, de peste 300.000, şi cu o rată a şomajului scăzută (sub 4%). Pe de altă parte, cele mai nesigure oraşe, potrivit studiului Storia, sunt cele care au sub 100.000 de locuitori şi o rată a şomajului ridicată, de peste 8%.

La nivel naţional, cele mai sigure cartiere sunt Grigorescu (Cluj), Otopeni (Ilfov), Aviaţiei (Bucureşti), Gheorgheni (Cluj) şi Racadau (Braşov).

Cele mai nesigure cartiere sunt: Iţcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Calea Caransebeşului (Reşiţa) şi Bora (Slobozia).

Sucevenii consideră că cea mai sigură zonă a oraşului este zona Universităţii, urmată de cartierul Obcini şi de zona Policlinică.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI