Managerul Spitalului Judeţean Suceava, Vasile Rîmbu

Pregătim documentaţia pentru modernizarea Secţiei de Cardiologie şi extinderea Ambulatoriului integrat

> Vom achiziţiona şi „un lot solid” de echipamente medicale

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat că în această perioadă s-a întocmit lista de investiţii pentru anul în curs, ce va fi finalizată odată cu aprobarea bugetului pe 2017, aflându-se în curs de pregătire documentaţia necesară declanşării procedurii de licitaţie pentru extinderea şi modernizarea Secţiei de Cardiologie, dar şi pentru modernizarea Staţiei de Sterilizare a unităţii şi aducerea acestui obiectiv la standardele actuale.

Rîmbu a spus că urmează să fie lansat şi studiul de fezabilitate pentru extinderea Ambulatoriului integrat şi a spaţiului destinat internărilor de zi.

El a mai spus că în privinţa dotării cu aparatură medicală a fost lansată procedura de licitaţie pentru 12 loturi de aparatură şi echipamente medicale, în valoare de aproximativ 400.000 de euro, la care s-au prezentat 13 ofertanţi.

Rîmbu a precizat că printre echipamentele achiziţionate se numără un mamograf şi un osteodensitometru, un bilirubinometru, un coledocoscop, incubator pentru transport nou-născuţi, pompe volumetrice, set motoare pentru ortopedie, tărgi pentru duş, aparate de spălat ploşti etc.

„Se fac procedurile pentru achiziţia unui lot mai solid de echipamente medicale”, a spus Rîmbu adăugând că, în prezent, sunt evaluate şi prioritizate echipamentele necesare.

Managerul SJU Suceava a subliniat că printre priorităţile investiţionale ale anului 2017 se mai află dezvoltarea laboratorului de electrofiziologie cardiacă, amenajarea spaţiului pentru amplasarea unui scintigraf în zona platoului imagistic al unităţii spitaliceşti, dotarea cu aparatură specifică a centrului de epileptologie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI