Şi trecerea dintre ani va fi marcată de jandarmi prin muncă

Angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Bogdan Vodă” Suceava vor acţiona şi în zilele următoare pentru buna desfăşurare a manifestărilor prilejuite de sărbătorile de iarnă, precum şi în sistem integrat, în cooperare cu efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, pentru prevenirea tulburării ordinii publice şi a faptelor antisociale. Potrivit slt. Nicoleta Andronic, purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, o atenţie deosebită va fi acordată manifestărilor organizate în ziua de 31 decembrie în Suceava, Rădăuţi, Fălticeni, Dolhasca, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Broşteni, cu prilejul trecerii în noul an. „Cu această ocazie, 110 jandarmi vor asigura, alături de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Bucovina» Suceava şi ai structurilor de poliţie locală, măsurile de ordine publică la aceste evenimente”.

Noile misiuni pe care le vor îndeplini jandarmii suceveni vin după ce nici Moş Crăciun nu i-a găsit acasă pe mai bine de 90 de lucrători ai IJJ Suceava. În perioada 21-27 decembrie, ei au desfăşurat misiuni de asigurare şi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie. De asemenea, aflăm că au fost asigurate măsurile de ordine publică pentru buna desfăşurare a spectacolelor şi festivalurilor de datini şi obiceiuri organizate în mai multe localităţi din judeţ. Din păcate, pe lângă activităţile preventive, în unele cazuri a fost nevoie şi de punerea în aplicare a legislaţiei, astfel că, în perioada amintită, au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în special pentru fapte de tulburare a ordinii publice. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 2.000 lei şi au fost constatate cinci infracţiuni.

Jandarmii montani nu au avut linişte 

Potrivit sursei citate, jandarmii montani din judeţ şi-au făcut simţită prezenţa în zonele cu densitate mare de unităţi de cazare. Alţi 30 de jandarmi din cadrul posturilor montane (Vatra Dornei, Broşteni, Câmpulung Moldovenesc, Suceviţa, Frasin şi Gura Humorului) au desfăşurat activităţi preventive pe traseele turistice, în staţiunile montane de interes naţional, pe pârtiile de schi, precum şi în apropierea mănăstirilor. Din fericire, nu au fost înregistrate situaţii care să impună intervenţia jandarmilor montani pentru salvarea şi evacuarea persoanelor aflate în dificultate, dar, conform prognozelor meteo emise pentru perioada următoare, îi sfătuiesc pe turişti să se informeze asupra itinerarului, gradului de dificultate, condiţiilor climatice locale, precum şi asupra stării de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu; să folosească numai traseele marcate; să echipeze autoturismele pentru iarnă şi să aibă carburant suficient pentru a rămâne cu motorul pornit, în situaţii de înzăpezire. În perioada următoare, IJJ Suceava va lua toate măsurile pentru asigurarea unei reacţii oportune în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau pentru intervenţia la evenimentele sesizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. Acţiunile jandarmilor vor avea un caracter preponderent preventiv şi vor viza asigurarea unui climat favorabil derulării evenimentelor organizate la nivelul localităţilor, depistarea şi sancţionarea celor care comit fapte antisociale, precum şi respectarea normelor legale vizând comercializarea sau folosirea de obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice” a mai adăugat slt. Nicoleta Andronic.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: