„Muncă patriotică” la oficierea cununiilor civile

 > Primarul, viceprimarii, secretarul şi personalul care ţin ceremonii direct la biserică nu au parte de remunerare pentru oficierea din zilele de weekend

 Începând din 2017, ofiţerii de stare civilă ai municipiului Suceava nu vor mai oficia cununii civile în afara sediului Primăriei. De regulă, personalul specializat era chemat direct la biserică, actuala măsură fiind luată ca urmare a faptului că nici personalul, dar nici timpul nu sunt suficiente pentru a face faţă tuturor solicitărilor venite din partea însurăţeilor. Pe timp de vară, sunt ţinute chiar şi câte 50 de asemenea ceremonii, legislaţia în vigoare neavând prevederi privind remunerarea angajaţilor executivului care lucrează în afara programului, respectiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

„Nu mai putem, am ajuns la limita posibilităţilor. S-a pornit într-un anumit ritm, atunci când era posibilă plata salariaţilor cu atribuţii, care lucrau sâmbăta şi duminica. Astăzi nu pot fi plătiţi, toată lumea făcând muncă patriotică, în frunte cu primarul şi viceprimarii. Suntem depăşiţi din punct de vedere al timpului fizic, dar şi al numărului de personal, în lunile de vară fiind şi câte 40-50 de cununii civile” explică primarul Ion Lungu, precizând că excepţie fac situaţiile de urgenţă, precum şi cele ale tinerilor care, din motive bine întemeiate, se află în imposibilitatea de se deplasa la sala de căsătorii a municipalităţii. Edilul-şef a mai anunţat că, tot de anul viitor, perechile proaspăt căsătorite vor fi răsplătite de Primărie. „Fiecare pereche de tineri va primi câte o plachetă şi, de asemenea, câte două pahare” a menţionat primarul Ion Lungu, adăugând că, pe de altă parte, cuplurile de aur, aflate la 50 de ani de convieţuire neîntreruptă, vor avea parte de câte o indemnizaţie de 400 de lei, dublă faţă de cea de până acum.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI