Ştefan Hruşcă, în concert la Suceava

> „Iată că ne-a ajuns Crăciunul la Suceava, un loc drag nouă”

 Ştefan Hruşcă ne-a colindat chiar în prima zi de Crăciun, iar colindele şi cântecele sale ne-au făcut să simţim sărbătoarea cum se cuvine, nederanjaţi de mocheta găurită de pe podeaua sălii mari a Casei de Cultură, de husele roase de pe scaune sau de curentul care „dănţuia” dintr-o laterală în alta a sălii. A fost un concert aniversar. De 25 de ani, de când s-a stabilit în Canada, Hruşcă revine în ţara natală, bucurându-ne cu colindele sale culese de prin Ieud, Maramureş, locul de baştină, sau din Ardeal: „Iată că ne-a ajuns Crăciunul la Suceava, un loc drag nouă. Nu se putea ca Suceava să nu fie colindată de Hruşcă şi prietenii. Sunt 25 de ani de când am început să cutreier ţara şi locuri în afara graniţelor ţării, acolo unde românii sunt aşezaţi, pentru a-i colinda cu colinde cu care v-am obişnuit. Sunt colinde care se cântă în postul Crăciunului pentru a ne pregăti pentru marele eveniment al creştinătăţii”.

Anul acest Hruşcă a venit la Suceava însoţit de doi instrumentişti, la clape şi percuţie. Ca înşirate pe aţă, colindele sale „Deschide uşa creştine“, „Coborât, o coborât”, „Ce-aţi văzut păstori”, „Florile dalbe” şi multe altele s-au auzit, una câte una, iar publicul i-a ţinut artistului isonul în toate. Hruşcă şi-a amintit de Crăciunul din vremea copilăriei sale, când mama aşeza o lumânare aprinsă la geam ca să ştie colindătorii că e acasă şi că îi aşteaptă. Şi-a amintit de debutul în „Cenaclul Flacăra”, de momentul în care Adrian Păunescu i-a aruncat provocarea de a compune un cântec pe versurile lui. Atunci s-a născut „Rugă pentru părinţi”, care i-a adus consacrarea, cântec cântat şi duminică seară.

Colindele nu s-au oprit timp de o oră şi jumătate, publicul nu s-a oprit nici el din cântat şi din aplaudat, alături de artist. Mai departe, fără prea multe reveniri în scenă după bis, cântăreţul a plecat grăbit spre concertul de la Târgu Neamţ, purtat pe drum de aceleaşi colinde pe care ni le va readuce şi la anul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI