Inspectorii de muncă au amendat 16 angajatori din domeniul energiei electrice

 > „Frecvenţa şi gravitatea accidentelor de muncă din sectorul energetic au fost factorul determinant în luarea deciziei de monitorizare şi verificare a acestora”, a declarat Romeo Butnariu, şeful ITM Suceava

 Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava controlează unităţile care au activitate în domeniul energiei electrice, anunţă inspectorul-şef Romeo Butnariu. Inspectorii de muncă suceveni urmăresc modul de respectare a legislaţiei privind securitatea şi sănătatea în muncă, cât şi ducerea la îndeplinire a măsurilor dispuse cu prilejul controalelor anterioare la angajatorii şi lucrătorii din producţia, transportul, distribuirea şi comercializarea energiei electrice.

Verificate cu prioritate au fost unităţile cu lucrări de mentenanţă şi la instalaţiile electrice aflate în exploatare, precum şi cele cu intervenţii la înălţime, dar şi la deranjamente şi avarii. Nu în cele din urmă, controalele lucrătorilor specializaţi ai ITM au vizat firmele cu lucrări în staţii electrice, posturi de transformare şi puncte de alimentare, cât şi cel de servire operativă a unităţilor de producţie şi de distribuire a energiei electrice. În urma controalelor din teren, la 16 angajatori au fost date 27 de amenzi, tot la 16 societăţi fiind verificată realizarea măsurilor dispuse ca urmare a neconformităţilor constatate.

„Tendinţa de creştere a frecvenţei şi gravităţii accidentelor de muncă înregistrate în sectorul energetic a fost factorul determinant în luarea deciziei de a declanşa acţiunea de monitorizare şi verificare a modului în care unităţile de profil respectă prevederile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, precum şi a modului în care sunt implementate de către angajator, la locul de muncă, măsurile recomandate de inspectorii de muncă”, explică Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI