Din cauză că utilizarea banilor nu este justificată

Fotbalul şi handbalul, finanţare întârziată

Sprijinirea activităţii sportive a reprezentat, şi în 2016, o preocupare a Primăriei municipiului Suceava. Ion Lungu, şeful municipalităţii, a precizat că, în ciuda faptului că înspre activitatea sportivă din reşedinţa de judeţ au fost îndreptate 3 milioane lei, critica la adresa autorităţilor publice locale nu a lipsit. „Primăria este singura care dă bani pentru sport, şi tot noi ieşim şifonaţi, criticaţi. Anul acesta am dat bani la fotbal, handbal şi celelalte ramuri sportive, respectiv cele ale Clubul Sportiv Municipal, în sumă de 3 milioane lei”, susţine Lungu.

În acest sens, ca exemple au fost date clubul de fotbal „Foresta”, cât şi cel de handbal „Universitatea”, însă o bună parte din vină pentru întârzierea plăţilor revine şi conducerilor acestora, care nu au prezentat la timp deconturile pentru sumele alocate anterior. „Dacă fotbalul şi handbalul nu au accesat mai mulţi bani este şi vina lor, pentru că nu au adus deconturile la timp. S-a întâmplat o bună bucată de timp cu cei de la fotbal, iar, mai recent şi la handbal. Facem tot ce putem să mai dăm nişte bani, dar este foarte greu la sfârşit de an. Una este să dăm câte 1 miliard lei vechi pe lună, şi alta este să alocăm 5 miliarde lei vechi odată”, a punctat edilul-şef.

Lungu a ţinut să precizeze că la această dată încă se lucrează la studiul de fezabilitate pentru amenajarea instalaţiei de nocturnă de pe stadionul Areni. Şeful municipalităţii spune că a avut discuţii cu reprezentanţii firmei care lucrează la acesta, documentaţia urmând a fi gata, cel mai probabil, în luna ianuarie 2017. „Eu mi-am dorit să fie gata încă de anul acesta, însă vrem să facem o treabă profesionistă”, a subliniat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: