Consiliul Judeţean Suceava inventează noi dări

> Din 2017 se va plăti câte 3 lei pentru fiecare poză făcută în Cetatea de Scaun, transportatorii vor achita 18 euro, cu titlu de „tarifare pentru estimare”, în timp ce analizarea documentaţiilor pentru utilizarea drumurilor va fi taxată în mod repetat

 Pentru anul 2017, Consiliul Judeţean Suceava a introdus noi taxe şi tarife de competenţa administraţiei judeţene. Printre acestea se numără una inedită, care va fi achitată la Direcţia „Arhitectului-şef”, respectiv „taxa specială pentru emiterea avizului de oportunitate”, în valoare de 100 de lei. Cu caracter de noutate este şi cea de la Muzeul Bucovinei, instituţie din subordinea CJ, care instituie taxa foto de 3 lei pentru fiecare fotografie făcută în Camera de probă a Cetăţii de Scaun a Sucevei. În acelaşi context, deliberativul a luat măsura taxării repetate a activităţii de analizare a documentaţiilor pentru utilizarea zonei drumurilor judeţene. Justificarea constă în aceea că unele dintre documentaţiile pentru reţelele de utilităţi şi obiectivele industriale „sunt cu multe greşeli şi neconcordanţe”. „Din cauză că aceste documentaţii trebuie studiate de două-trei ori, fiind de complexitate mare şi necesitând mult timp, s-a propus să se tarifeze fiecare nouă depunere” se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind aprobarea taxelor şi tarifelor de competenţa Consiliului Judeţean. În ceea ce priveşte tarifele de suplimentare de utilizare a drumurilor de interes judeţean, pentru anul 2017 este introdusă „tarifarea pentru estimare”, în valoare de 18 euro. „Introducerea acestui tarif se datorează faptului că au fost situaţii în care operatorii de transport au solicitat doar efectuarea calcului estimativ, nu şi emiterea autorizaţiei de transport” se precizează în fundamentarea specialiştilor executivului judeţean. Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, consiliile judeţene pot stabili cote adiţionale la impozitele şi taxele locale, acestea neputând fi mai mari faţă de nivelurile maxime stabilite.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI