? ! ? ! ? ! ? ! ?

 Aceste semne pot să fie un titlu de articol? Rămâne să vedem până la urmă.

Zilnic parcurgeţi străzile oraşului Suceava, ale acelui oraş pe care cu mândrie îl numesc „oraşul nostru”. Dar cred că nu vă scapă din privire unele aspecte mărunte (amănuntele bată-le vina), care au darul să vă supere:

– deteriorarea adăposturilor din staţiile mijloacelor de transport în comun (vezi staţiile de la Policlinică şi nu numai);

– zugrăvirea pereţilor multor clădiri cu „celebrele” grafitti, atât de multe, pe aproape toate străzile, încât este o adevărată pierdere de timp trecerea lor în revistă;

– distrugerea spaţiilor verzi, cu o cruzime soră cu demenţa (vezi foto), şi nu numai, şi nu numai acum. Amintiţi-vă de castanii tineri de pe str. Universităţii şi str. Ştefan cel Mare;

– distrugerea coşurilor de gunoi, indiferent unde sunt amplasate;

– distrugerea băncilor de relaxare, odihnă şi loc de veghere la joaca copiilor sau nepoţilor de către mămici sau bunici.

Ce minte trebuie să ai ca să recurgi la asemenea gesturi? Ce educaţie or fi primit aceşti indivizi? Cum sunt priviţi şi „admiraţi” de către părinţi şi prieteni care, cu siguranţă, îi cunosc? Cel mai grav ar fi ca unii dintre aceştia să fie elevi sau studenţi (deşi refuz să cred aşa ceva).

Nedumerirea este cu atât mai mare având în vedere că aceşti indivizi nu acţionează singuri, ci în grupuri, aceasta datorită şi unor prevederi căci, nu-i aşa?, trebuie să-şi ia măsuri de precauţie şi de siguranţă.

Întrebarea care se desprinde din toată această situaţie este următoarea: ce fac cei care au responsabilitatea ordinii şi bunei gospodăriri a acestei urbe, care contemplă această situaţie pe banii celor care asistă neputincioşi la vandalizarea bunurilor care s-au realizat tot din banii acestora.

Nu cu mult timp în urmă se lucra frenetic şi se vorbea despre camere de supraveghere stradală: sunt sau nu funcţionale acestea? Ce supraveghează ele dacă nu sunt depistaţi aceşti indivizi certaţi cu bunul-simţ şi cu omenia? Ce atribuţii are Poliţia Locală dacă nu sunt depistaţi şi sancţionaţi vandalii?

Chiar dacă vi se va părea ridicol, cred ca aceştia trebuie prezentaţi în presă (bineînţeles, dacă sunt prinşi), să fie cunoscuţi de către toată lumea.

Aştept să văd grafitti şi pe zidurile prefecturii şi primăriei. (Cu stimă, un trecător)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI