Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va desemna premierul după Crăciun

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că va desemna premierul după Crăciun. „Consultările s-au încheiat, după două zile, cu partidele parlamentare. Am avut în cursul acestor consultări două propuneri pentru poziţia de prim-ministru: PSD a propus-o pe doamna Shhaideh, iar PMP pe domnul Tomac. Pe de altă parte, între timp s-a constituit o coaliţie majoritară în Parlament, o coaliţie formată de PSD, ALDE şi UDMR. În consecinţă, în zilele următoare voi avea discuţii pe aceste teme, iar desemnarea va avea loc după Crăciun”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri consultări cu PSD-ALDE, PNL, USR şi UDMR, iar joi cu PMP şi grupul minorităţilor naţionale din Parlament.

Traian Băsescu: Îl propunem prim-ministru pe Eugen Tomac

 Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a anunţat ieri că la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis l-a propus prim-ministru pe Eugen Tomac. „Pentru că suntem Opoziţie, am făcut şi o propunere de prim-ministru. Cel propus de noi dl preşedinte Iohannis este dl Eugen Tomac. De asta suntem Opoziţie, să creăm concurenţă”, a declarat Băsescu. El a susţinut că Eugen Tomac este „un politician experimentat, un unionist, un om care ştie foarte bine ţara, un om cu o bună imagine la Bruxelles”. „Eu sunt cel mai bun, dar nu suficient de tânăr (n.r. — pentru funcţia de prim-ministru). Venim cu oameni noi în politică”, a arătat Băsescu.

Întrebat dacă are şanse să devină premier, liderul PMP a răspuns că „depinde de desemnare”. „Dl preşedinte Iohannis nu este în cea mai fericită situaţie în care se poate un şef de stat, trebuie să recunosc, din punct de vedere al opţiunilor, dar noi ne-am făcut datoria de partid de Opoziţie. Mi se pare inadmisibil ca Opoziţia să spună că nu avem propuneri”, a motivat Băsescu.

Liviu Dragnea: Preşedintele o va nominaliza pe Sevil Shhaideh, pentru că nu cred că vrea un conflict inutil

Liderul PSD, Liviu Dragnea, crede că preşedintele Klaus Iohannis o va nominaliza pe Sevil Shhaideh în funcţia de premier, argumentând că, în opinia sa, acesta „este un bun român” şi nu vrea un conflict inutil. „ Eu cred că preşedintele o va nominaliza pe doamna Sevil Shhaideh, pentru că nu cred că vrea un război politic sau un conflict inutil. Eu sunt sigur că o va nominaliza” a declarat Dragnea, ieri, la sediul PSD. El a adăugat că Sevil Shhaideh, „care este foarte bine pregătită”, lucrează acum la buget împreună cu mai mulţi colegi. „Știe cum se face un buget, are capacitatea să conducă un guvern. (…) E în Bucureşti. Cred că decizia pe care a luat-o este o decizie corectă — să nu aibă nicio ieşire publică până când nu există o desemnare oficială din partea preşedintelui”, a mai declarat liderul PSD.

Liviu Dragnea a confirmat şi că Sevil Shhaideh va merge la o discuţie cu şeful statului, dacă acesta o va solicita.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI