Sevil Shhaideh – propunerea PSD pentru funcţia de premier

Propunerea social-democraţilor pentru funcţia de prim-ministru este Sevil Shhaideh, a anunţat ieri preşedintele PSD, Liviu Dragnea. El a spus că „deocamdată” nu poate solicita această funcţie pentru sine.

„PSD a câştigat alegerile şi conform cutumelor (…) aveam dreptul legitim să solicit pentru mine funcţia de prim-ministru în Guvernul României. În acelaşi timp, am ţinut cont de două lucruri: de afirmaţiile repetate ale preşedintelui României şi, în plan principal, nu secundar, de o lege în vigoare. Pentru mine legea nu reprezintă o chestiune secundară şi nu vreau ca vreun mandat pe care l-aş fi putut începe eu să fie prin forţarea unei legi în vigoare. O condamnare nedreaptă şi o lege profund neconstituţională nu mi-au dat posibilitatea să solicit această demnitate pentru mine, deocamdată, dar în acelaşi timp nici nu pot să arunc de pe umeri o responsabilitate uriaşă dată de un vot popular masiv, o răspundere care e a mea în primul rând”, a afirmat Dragnea, la Palatul Cotroceni, după consultările cu şeful statului.

Liderul PSD a precizat că a colaborat „ani de zile” cu Sevil Shhaideh şi că pe aceasta o cunoaşte şi şeful statului, cu care, de asemenea, a lucrat. „Am venit cu o soluţie care sper să fie acceptată, să fie desemnată pentru a putea forma rapid un Guvern în aşa fel încât până la 15 ianuarie să adoptăm bugetul, cel mai târziu. Această propunere este (…) Sevil Shhaideh, a fost ministrul Dezvoltării, a lucrat cu mine ani de zile, nu numai în Ministerul Dezvoltării, dar din poziţia mea de viceprim-ministru am lucrat împreună la toate dosarele guvernamentale şi cunoaşte activitatea din toate ministerele. Este un om în care eu am încredere totală, iar prin această propunere din partea mea e şi un mesaj puternic pe care îl transmit tuturor cetăţenilor României că îmi asum întreaga responsabilitate pentru activitatea guvernamentală şi pentru punerea în aplicare a acestui program de guvernare”, a adăugat Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că Sevil Shhaideh, dacă va fi desemnată, va deţine funcţia de premier, iar el va fi responsabilul politic. „Responsabilitatea politică e în primul rând la mine şi nu am de gând să o las. Nici primul-ministru, nici miniştrii care vor fi în Guvern nu vor merge acolo să lucreze pentru imagine personală, pentru şi prin scandal, nu vor merge acolo ca să dea bine la presă, ci ca să crească România. Din acest motiv va fi o monitorizare şi o implicare efectivă atât de la partid, cât şi de la Parlament, indiferent ce poziţie voi avea eu pentru că oameni au votat PSD într-o proporţie foarte mare şi un program ALDE într-o proporţie mai mică”, a susţinut el.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: