La Grădiniţa „1-2-3”, prin campania „Moş Crăciun vine la grădiniţă”

Preşcolari, părinţi şi cadre didactice au făcut colectă şi au oferit cadouri unor copii nevoiaşi

Din dorinţa de a aduce bucuria în sufletul unor copii necăjiţi, părinţii, cadrele didactice şi preşcolarii de la GPP „1-2-3” Suceava au jucat rolul „spiriduşilor” lui Moş Crăciun şi s-au implicat în acţiuni de colectare de alimente, dulciuri, jucării, rechizite şi articole de îmbrăcăminte, dăruindu-le apoi familiilor cu o situaţie materială mai puţin favorabilă, ne-a informat directoarea grădiniţei, prof. Niculina Niţă.

Astfel, în perioada 12-20 decembrie la Grădiniţa „1-2-3”, s-a derulat campania „Moş Crăciun vine la grădiniţă”, din cadrul programului socio-educaţional judeţean „O lume a prieteniei”, iniţiat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, compartimentul preşcolar. Cu ajutorul părinţilor au fost identificate 11 cazuri sociale din localităţile Suceava, Şcheia, Mitocu Dragomirnei, Stroieşti, Cornul Luncii, Ipoteşti, Volovăţ şi Zamostea, care au necesitat sprijin material.

Directoarea Niculina Niţă a precizat că toate acţiunile desfăşurate în cadrul campaniei au avut ca scop „promovarea voluntariatului şi implicarea în acţiuni umanitare de întrajutorare a celor aflaţi la nevoie”, principalul obiectiv fiind sprijinirea unor cazuri sociale – copii proveniţi din familii defavorizate, persoane adulte aflate în dificultate.

De asemenea, prin actele caritabile întreprinse s-a urmărit educarea copiilor în spiritul înţelegerii, empatiei şi întrajutorării celor asemenea lor. „Considerăm că sensibilizarea întregii comunităţi asupra nevoilor persoanelor defavorizate trebuie să ne preocupe pe noi toţi, indiferent de etnie, vârstă, religie. Mulţumim părinţilor, cadrelor didactice şi copiilor care s-au implicat, cu dăruire sufletească, în acţiuni menite să sprijine pe cei nevoiaşi, reuşind astfel să le diminueze o parte din problemele pe care le au în viaţa de zi cu zi. La mulţi ani şi sărbători cu linişte şi pace!”, a adăugat prof. Niculina Niţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: