Ca urmare a unor deficienţe constatate în muncă, la SJU

Mai mulţi salariaţi de la UPU au fost detaşaţi în alte secţii

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava a operat schimbări în rândul personalului auxiliar de la Unitatea Primire Urgenţe, mai multe persoane fiind detaşate temporar în alte secţii, în frunte cu asistenta-şefă, din cauza unor deficienţe în serviciu, a informat ieri directorul medical al SJU, dr. Doina Elena Ganea.

Deciziile au fost emise miercuri, iar, ca urmare a măsurii luate, ieri mai mulţi salariaţi de la UPU au solicitat o întrevedere la conducerea SJU, în semn de protest. Dar hotărârea conducerii nu a fost schimbată.

Directorul medical a precizat ieri, într-o conferinţă de presă, că salariaţii respectivi, în special brancardierii, s-au făcut vinovaţi de „deficienţe în privinţa calităţii serviciilor”. „Ei se vor supune deciziei managerului, care, conform Legii 95, are acest drept de a-i sancţiona, pentru a-i disciplina şi responsabiliza” a declarat dr. Doina Elena Ganea.

Ea a explicat că decizia detaşării unor brancardieri a fost luată din cauză că „n-au fost atenţi în manevrarea tărgilor şi au lovit cu ele masa computerului tomograf (CT), aparat de ultimă generaţie, cu 64 de slice-uri, astfel că a fost nevoie de service. „CT-ul este un bun al spitalului în care s-a investit foarte mult, este foarte necesar într-un spital de urgenţă şi nu e normal să nu fie atenţi” a spus dr. Doina Elena Ganea.

În ce priveşte infirmierele, întrucât deficienţele depistate „sunt mai puţin concrete”, urmează ca asistenta-şefă din UPU şi şefele de tură să formeze echipe din infirmiere cu vechime în muncă şi cu calificativ maxim, obţinut pentru calitatea serviciilor practicate, şi infirmiere mai nou angajate, a căror calitate a serviciilor e mai puţin bună.

Dr. Ganea a precizat că UPU este o secţie extrem de importantă, fiind „poarta principală de intrare în spital”, iar în acest context „şi răspunsul angajaţilor, de la personal auxiliar şi până la medici, trebuie să fie optim”: „De aici pleacă, de fapt, imaginea spitalului, de aici feedbackul nu întotdeauna pozitiv al pacientului. La gradul de implicare pe care comitetul director îl are, la condiţiile de muncă create angajaţilor, pe de o parte, şi pentru pacienţi, pe de altă parte, spre deosebire de alte spitale care nu beneficiază de asemenea organizare şi dotare la UPU, mi se pare că suntem absolut îndreptăţiţi să fim extrem de exigenţi în aceste cerinţe şi să nu facem rabat de la acest principiu” a conchis directorul medical.

Fosta asistentă-şefă a plecat înapoi la Secţia Chirurgie, secţia din care venise, iar noua asistentă-şefă vine din Ambulator, specialitatea cardiologie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: