Atentatul de la Berlin

Guvernul german confirmă că un „nou suspect” a fost dat în urmărire

Ministrul de interne al Germaniei a confirmat ieri că un nou suspect a fost dat în urmărire pentru presupusa sa implicare în atacul cu camion-berbece de la Berlin, după ce informaţii în acest sens au apărut în presă, informează AFP. „Există un nou suspect, acest suspect este dat în urmărire”, a declarat, la Berlin, Thomas de Maiziere, adăugând că un „aviz pentru darea în urmărire a fost emis la miezul nopţii pentru Germania, dar şi pentru Spaţiul Schengen, adică în Europa”.

Thomas de Maiziere a făcut aceste declaraţii după o reuniune a unei comisii din Camera Inferioară a parlamentului, care a fost informată despre stadiul în care se află ancheta. Ministrul a refuzat să facă declaraţii cu privire la identitatea suspectului, însă deputaţii prezenţi la audiţie au confirmat că este vorba într-adevăr de un tunisian, după cum afirma presa germană. „Este vorba de un tunisian cu vârsta între 21 şi 23 de ani”, a declarat deputatul Stephan Meyer, membru al aripii drepte a familiei politice a Angelei Merkel, precizând că tânărul bărbat „dispune în mod clar de mai multe identităţi”. „În mod clar, este vorba de un individ clasat drept periculos, pe care serviciile de securitate îl cunoşteau şi care aparţine islamismului salafist”, a subliniat parlamentarul german.

Conform unor informaţii apărute miercuri dimineaţa în cotidianul Bild şi în Allgemeine Zeitung de Mainz, poliţia germană este în căutarea unui tunisian al cărui act de identitate a fost găsit în camionul care a intrat în mulţimea de la un târg de Crăciun din Berlin. Bărbatul are avea 21 sau 23 de ani şi este cunoscut sub trei identităţi diferite.

Poliţia germană a arestat la primele ore ale zilei de miercuri un alt suspect în legătură cu atacul de luni soldat cu 12 morţi, însă l-a eliberat ulterior. De asemenea, marţi seară poliţia l-a eliberat pe solicitantul de azil pakistanez pe care l-a arestat la locul tragediei imediat după atac şi a atras atenţia că adevăratul autor al atentatului este în libertate şi ar putea fi înarmat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: