Tir cu arcul

Arcaşii rădăuţeni şi-au verificat săgeţile pentru campionatele naţionale din ianuarie

Recent, sportivii secţiei de tir cu arcul, pregătiţi la Clubul Sportiv Şcolar din Rădăuţi de antrenorii Alexandru Deneş, Roza Deneş şi Oana Trufin, au încheiat anul cu un concurs de pregătire şi verificare în sala proprie, la care au fost invitaţi şi sportivii de la CSM Iaşi, cei care la rândul lor au organizat prima parte a acestei duble întâlniri, în luna noiembrie. Competiţia, organizată cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Suceava, a fost un bun prilej de verificare pentru noul sezon al campionatelor naţionale, ce va începe din luna ianuarie.

Emilia Forray a avut o comportare bună şi a adunat 545 de puncte, iar colega sa Mădălina Sbiera a tras 487 de puncte, ambele fiind cooptate în lotul naţional de senioare al României, cu care se află în prezent în cantonament la Izvorani, ele fiind din anul ce urmează abia junioare I. O altă rădăuţeancă, Ilinca Fecioru, a avut un rezultat foarte bun, 519 puncte, detaşându-se clar în faţa colegelor sale din lotul naţional de tineret al României, deşi este junioară II. Ilinca se află şi ea în pregătire cu lotul de tineret şi va lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice ale Tineretului, la Campionatul Mondial din luna octombrie a anului viitor.

Alţi doi arcaşi de la CSŞ Rădăuţi, Cosmin Sbiera şi Tudor Buzilă, au câştigat 485, respectiv 513 puncte, confirmându-şi astfel prezenţa în lotul naţional de tir cu arcul pentru tineret, deşi, la fel ca şi colega lor Ilinca Fecioru, sunt juniori II din 2017.

„Sportivii care fac parte din lotul naţional de cadeţi au confirmat că-şi merită locul în acest lot şi au înregistrat un trend ascendent al baremului cifric în competiţiile din ultimul an. Ei vor intra în pregătirea din noul an cu o bază solidă din punct de vedere tehnic şi de abordare a competiţiilor.

În 2017, pentru primele două luni se va pune accent pe cantonamentele de pregătire ale lotului naţional de cadeţi, primul având loc în Rădăuţi, de pe 2 pe 9 ianuarie. Vor fi o serie de concursuri de verificare pe distanţele de concurs outdoor”, a explicat antrenoarea Oana Trufin.

Etapa finală de campionat naţional indoor pentru copii, cadeţi şi juniori 2 va avea loc la sfârşitul lunii februarie, la Deva. Seniorii şi juniorii I vor lupta pentru medaliile naţionale la mijlocul lunii februarie, la Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: