Republica Moldova

Partidul lui Dodon şi-a ales un nou lider şi pledează pentru denunţarea acordului cu UE

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) şi-a ales un nou lider în cadrul congresului desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în persoana Zinaidei Greceanîi (fost premier în timpul guvernării comuniste), după ce preşedintele formaţiunii Igor Dodon a trebuit să renunţe la funcţie în urma victoriei în recentele alegeri prezidenţiale, relatează luni presa de peste Prut.

În discursul rostit după alegerea sa la conducerea formaţiunii, Greceanîi a menţionat că PSRM se pronunţă pentru un parteneriat strategic cu Federaţia Rusă, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Economică Eurasiatică şi relaţii reciproc avantajoase cu Uniunea Europeană.

Participanţii la congres au aprobat o rezoluţie în care partidul preşedintelui Dodon îşi propune consolidarea eforturilor în vederea declanşării alegerilor parlamentare anticipate în 2017, dar şi revizuirea rezultatelor privatizărilor “ilegale”, naţionalizarea averilor obţinute în mod fraudulos etc.

Printre obiectivele pe care şi le propun socialiştii în perioada următoare figurează, potrivit rezoluţiei, interzicerea unionismului şi a prezenţei NATO „sub orice formă pe teritoriul Republicii Moldova” şi denunţarea Acordului de asociere la Uniunea Europeană. Formaţiunea preşedintelui moldovean care îşi va intra oficial în atribuţii la 23 decembrie pledează de asemenea pentru federalizarea Republicii Moldova.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI