Cazul lui Brânduşel Nichitean, care a fost prins că a votat de cinci ori, invocat de Raluca Turcan pentru a invalida mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea

Cazul din 2004 al suceveanului Brânduşel Nichitean, care a fost prins că a votat de cinci ori la alegerile parlamentare şi şi-a pierdut mandatul de senator, a fost invocat de preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pentru a invalida mandatul de deputat al lui Liviu Dragnea. Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunţat că liberalii vor vota pentru invalidarea mandatului de deputat al liderului PSD, Liviu Dragnea, precizând că, dacă va fi necesar, PNL va sesiza Curtea Constituţională.

Raluca Turcan susţine că există un precedent, când, pentru fapte similare, pentru care nu fusese dată o sentinţă judecătorească la acel moment, în 2004, toate partidele au acceptat invalidarea mandatului de senator al persoanei în cauză.

„Vom pleda pentru invalidarea mandatului de deputat al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi vom vota în consecinţă. Regulamentul Camerei Deputaţilor este clar şi limpede: mandatele persoanelor condamnate definitiv pentru fraude electorale nu pot fi validate” a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Brânduşel Nichitean a fost prins, în noiembrie 2004, la alegerile parlamentare, că a votat de cinci ori. El era pe lista Alianţei PNL – PD pentru Senat, pe locul al doilea, iar, în urma rezultatelor alegerilor, Alianţa DA a obţinut atunci în judeţul Suceava doi senatori. Astfel, Brânduşel Nichitean s-­a prezentat la Parlament pentru a prelua mandatul de senator, dar în Comisia de validare s­-a decis că acesta nu poate fi parlamentar pentru infracţiuni electorale, pentru că a votat de mai multe ori. În locul său a fost atunci validat Tiberiu Prodan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: