În arest preventiv

Suceveni dintr-o reţea de traficanţi de ţigări

> Traficanţii erau ajutaţi de vameşi din PT Rădăuţi-Prut

Percheziţiile de marţi, 13 decembrie, desfăşurate de DIICOT Iaşi, pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani, la domiciliile unor persoane suspecte de contrabandă de ţigări, s-au încheiat cu confiscarea unui material probator bogat, în cadrul procedurii de inculpare a suspecţilor.

Procurorii, cu sprijinul poliţiştilor de operaţiuni speciale din trei judeţe, au confiscat aproape 7900 de pachete de ţigări, 37 de litri de alcool, circa 88.600 de lei, peste 14.000 de euro, 470 de dolari şi 700 de lire sterline rezultate, cel mai probabil, în urma acţiunilor infracţionale. De asemenea, ca mijloace conexe contrabandei, au fost confiscate 60 de telefoane mobile, zeci de cartele SIM, o barcă pneumatică, zece autoturisme şi înscrisuri doveditoare.

În cauză, procurorii vizează activitatea unui grup infracţional organizat, pe care l-au monitorizat din luna martie a.c.

Gruparea, denumită „Baranca”, organizată pe trei niveluri, era formată, potrivit unui comunicat al DIICOT, din cetăţeni români care acţionau într-un mod organizat, pe anumite segmente de activitate infracţională, în funcţie de aptitudini şi abilităţi individuale. Unii supravegheau patrulele poliţiei de frontieră, alţii asigurau paza zonei de acţiune, alţii supravegheau traseul de deplasare, unii treceau ţigările peste frontieră, iar alţii le transportau, le distribuiau şi valorificau.

„Vârfurile” grupului sunt persoane cu vârste între 38 şi 46 de ani, din Suceava şi Botoşani, care nu se implicau direct în activitatea de contrabandă, ci doar coordonau şi supravegheau treburile.

Cei de nivel doi, cei mai numeroşi, făceau efectiv contrabanda.

La nivel trei, procurorii DIICOT au găsit lucrători vamali din PT Rădăuţi-Prut care facilitau introducerea ilegală a bunurilor de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova şi îi înştiinţau pe membrii grupului cu privire la eventualele controale efectuate în punctul de trecere a frontierei.

Marţi, 13 decembrie, au fost reţinuţi 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă continuată, cinci persoane din Suceava şi Botoşani, Vasile Cârstean, Teodor Sarie, Daniel Şovan, Constantin Aniculesei şi Vasile Ungureanu, persoane faţă de care magistraţii Tribunalului Iaşi au decis arestarea preventivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: