DSP Suceava a efectuat mai multe investiţii

Mai multe investiţii, în valoare de 160.000 de lei, au fost efectuate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava pentru îmbunătăţirea confortului termic al unor spaţii ale clădirii, pentru reamenajarea şi dotarea a trei laboratoare ale instituţiei şi pentru îmbunătăţirea unor circuite.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că finanţarea pentru aceste investiţii a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii şi provine din veniturile proprii ale instituţiei.

Zorescu a spus că pentru îmbunătăţirea confortului termic al spaţiilor din instituţie au fost înlocuite mai multe ferestre, iar lucrări de reamenajare au fost efectuate în Laboratorul de microbiologie şi în Laboratorul de chimie, în timp ce pentru Laboratorul de igiena radiaţiilor, ce deserveşte judeţele Suceava şi Botoşani, s-­a investit în dotarea acestuia cu un dozimetru.

Ea a precizat că pentru îmbunătăţirea circuitelor va fi amenajată, la parterul clădirii, o cameră de primire a probelor, aici urmând să fie eliberate şi rezultatele analizelor efectuate în laboratoarele instituţiei.

Directorul adjunct al DSP Suceava a mai spus că toate aceste investiţii realizate la două dintre laboratoare sunt condiţionalităţile impuse şi de acreditarea RENAR, în prima parte a anului 2017 fiind aşteptată vizita reprezentanţilor acestui for care vor efectua reevaluarea anuală.

Zorescu a menţionat că şi Laboratorul de igiena radiaţiilor, în cadrul căruia sunt efectuate analize specifice de determinare a nivelului radiaţiilor din programul naţional de evaluare a factorilor de risc din mediu – componenta igiena radiaţiilor, va fi vizitat în perioada următoare de reprezentanţii CNCAN.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: