Preşedintele PNL, Alina Gorghiu

Pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat luni că îşi va depune mandatul de la conducerea partidului, precizând că acest gest a fost anunţat şi de alţi lideri liberali.

„Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrală şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. (…) Sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă aceeaşi atitudine ca cea pe care v-am descris-o ulterior”, a spus Gorghiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a susţinut că PNL va face opoziţie.

„Cred că în continuare oferta PNL în ceea ce priveşte lista de candidaţi şi programul de guvernare a fost una bună, însă votul covârşitor s-a dus înspre PSD. Daţi-mi voie să recunosc victoria PSD. Au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, un program de guvernare pe care PNL, din opoziţie, se va asigura că viitorul guvern îl va duce la îndeplinire. Vom face opoziţie, o opoziţie curată, fermă”, a dat asigurări liderul PNL.

Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, propune demisia tuturor preşedinţilor de filială care au obţinut un scor mai mic de 30%, inclusiv a sa, fiind de părere că rezultatele alegerilor de duminică nu pot fi doar „puse în cârca” Alinei Gorghiu, transmit agenţiile de presă.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Robu, rezultatele obţinute de PNL la alegerile parlamentare sunt „dezastruoase”.

Secretarul general al PNL Ilie Bolojan şi preşedintele PNL Bucureşti Cristian Buşoi şi-au depus demisiile din funcţii, au spus luni pentru Mediafax surse liberale.

Liberalii nu au identificat încă un lider care ar putea prelua funcţia de preşedinte cu titlu interimar, au precizat sursele citate, susţinând că BPN al PNL ar putea respinge demisia Alinei Gorghiu.

În interiorul partidului au fost vehiculate pentru preluarea interimatului numele lui Mircea Hava, Gheorghe Flutur, dar şi al Ralucăi Turcan, însă, nicio opţiune nu s-a conturat încă.

Ieri, la ora 18, urma să aibă loc o discuţie cu liderii din 20 de filiale cu rezultate peste media naţională, Biroul Politic Naţional al PNL reunindu-se astăzi, printre alte puncte ce vor fi discutate numărându-se şi convocarea Convenţiei Naţionale pentru luna februarie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI