Aflat într-o continuă degradare

Parcul Şipote reprezintă un adevărat pericol pentru cei care intenţionează să-l străbată

> Aşa se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind luarea în administrare a suprafeţei împădurite de la poalele Cetăţii de Scaun, în care se mai precizează că parcul cu pricina a devenit un depozit de gunoi

 Consiliul Local Suceava urmează a aproba de principiu preluarea unor terenuri din fondul forestier de stat în domeniul public al municipiului. În cauză este, în primul rând, o suprafaţă de 50 ha, printr-o adresă de la sfârşitul lunii noiembrie Primăria solicitând Regiei Autonome a Pădurilor acordul în acest sens. În urma demersului, Romsilva şi-a dat avizul de principiu pentru întocmirea documentaţiei spre emiterea unui act normativ cu putere de lege, care să facă posibil transferul în cauză, administrarea urmând a reveni Consiliului Local, prin ocoale silvice autorizate. Parcelele care vor fi preluate aparţin Ocolului Silvic Pătrăuţi, acestea identificându-se cu parcul „Şipote” din preajma zonei centrale a Sucevei, amenajare „care se află într-o continuă stare de degradare, prezintă un pericol public pentru cei care îndrăznesc să-l străbată şi devenind un depozit de gunoi”.

Conform expunerii de motive a proiectului iniţiat de edilu-şef Ion Lungu, Primăria Suceava nu a putut face investiţii în vederea amenajării unei zone de agrement, cauza constând tocmai în aceea că parcul „Şipote” este proprietate a Romsilva.

„În urmă cu 4 ani, municipalitatea a accesat fonduri europene pentru restaurarea Cetăţii, care acum atrage mii de turişti, dar care nu au curajul de a străbate drumul din centrul oraşului până la monumentul istoric, tocmai din cauza condiţiilor în care se află parcul” subliniază, în expunerea de motive, Ion Lungu.

Important este şi că fără parcul „Şipote” Suceava nu poate asigura suprafaţa medie de spaţiu verde pe cap de locuitor, iar din această cauză Agenţia pentru Protecţia Mediului refuză să avizeze Planul Urbanistic General. Conform OUG nr. 114/2007, media de spaţiu verde trebuie să fie de 26 mp/locuitor, însă fără parcul din apropierea centrului reşedinţei de judeţ, municipiul Suceava garantează doar 17,84 mp de fiecare sucevean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: