Managerul Vasile Rîmbu dezminte informaţiile din presa centrală

SJU nu mai foloseşte produse Hexi Pharma din luna mai

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava a declarat, printr-un comunicat, că unitatea nu mai foloseşte produse Hexi Pharma din data de 6 mai 2016, cu o săptămână înainte ca Ministerul Sănătăţii să recomande renunţarea folosirii acestor produse.

Prin acest comunicat, managerul SJU Vasile Rîmbu dezminte unele informaţii apărute în presa centrală, potrivit cărora spitalul ar fi folosit produse Hexi Pharma după data de 15 septembrie 2016.

În comunicat se precizează că, la data de 10 februarie 2016, SJU Suceava a iniţiat, în SEAP, procedura de achiziţie a doi dezinfectanţi de la Hexi Pharma, în cantităţi de câte 1.750 litri, iar pe 11 februarie a iniţiat în SEAP procedura de achiziţie a încă doi dezinfectanţi, în cantităţi de 1.050 litri, respectiv 1.400 litri. Spitalul menţionează că până la data de 13 mai, când Ministerul Sănătăţii a recomandat spitalelor implementarea unor măsuri care să prevină utilizarea biocidelor de la firma menţionată nu s-a achiziţionat toată cantitatea de dezinfectante, ultima achiziţie de produse de la SC Hexi Pharma fiind la data de 29.04.2016. „Informaţiile apărute în 15.09.2016 în S.E.A.P. reprezintă corecţii între cantităţile contractate la data de 11.02.2016 şi cele efectiv achiziţionate până la data de 13.05.2016, în scopul regularizării angajamentelor bugetare ilegale”, precizează comunicatul.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI