Alegeri parlamentare

Prezenţă de circa 37% în judeţul Suceava

> Votanţii din mediul rural au fost mai conştiincioşi faţă de cei din mediul urban

 Conform datelor consemnate de Biroul electoral central pe secţiunea dedicată prezenţei la vot la alegerile parlamentare din acest an (prezenta.bec.ro), în judeţul Suceava din 589.725 votanţi pe listă s-au prezentat 217.863 alegători înregistrându-se astfel o prezenţă la urne de 36.94 %. Pe listele suplimentare au fost înregistrate 8.575 voturi, urnele mobile adunând 829 voturi.

Cea mai bună prezenţă la vot s-a înregistrat la secţia de votare nr. 431, din Bahna Arini, cu un procent de 68,60% de alegători ce şi-au exprima opţiunea politică, în timp ce secţia de votare nr. 138 (GPN Cajvana), cu 15,16%, a avut cea mai mică prezenţă la vot din întreg judeţul.

Persoanele ce aparţin grupei de vârstă 45-64 de ani au fost cele mai întâlnite în faţa urnelor de vot. De asemenea, statisticile BEC au relevat că sucevenii din mediul rural au fost mai numeroşi duminică, la vot, faţă de cei din mediul urban.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI