Potrivit unei note de informare discutată în Guvern

Drumul de mare viteză Bucureşti-Siret, inclus în programul Centenar

Sub egida „Programului Centenar” vor intra proiecte majore de infrastructură din domeniile culturii, educaţiei şi cercetării, sănătăţii, transporturilor, societăţii informaţionale, digitalizării administraţiei, pe care Executivul le consideră priorităţi importante pentru dezvoltarea României, a anunţat Guvernul într-un comunicat de presă.

În program este inclus şi Drumul de Mare Viteză de pe Coridorul 9 (Bucureşti – Siret).

 „O parte dintre aceste proiecte se află deja în derulare, altele vor fi iniţiate pe parcursul următorilor doi ani, astfel încât, la momentul aniversării Centenarului şi în momentul preluării, de către România, a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019, acestea să poată exprima parcursul modern şi european al ţării noastre”, se arată în comunicat.

„Este vorba despre proiecte pe care ni le asumăm la nivel naţional (…) şi le dedicăm centenarului, tocmai pentru a face legătura între sacrificiile din trecut şi România modernă din viitor pe care ne-o asumăm în momentul de faţă”, declara premierul Dacian Cioloş la finele lunii octombrie a.c., când s-a dat startul evenimentelor dedicate Centenarului, menţionează Guvernul.

Includerea altor proiecte şi programe sub egida “Programului Centenar” se va face de către Guvernul României, la propunerea Departamentului Centenar.

Suplimentar, acest departament va organiza, împreună cu celelalte instituţii implicate în gestionarea „Programului Centenar”, un grup interministerial şi interinstituţional de monitorizare a progreselor şi va elabora rapoarte trimestriale care vor fi înaintate Preşedinţiei, Cancelariei Prim-ministrului şi preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, se arată în comunicat.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat că anunţul Guvernului dovedeşte o dată în plus că drumul de mare viteză Bucureşti – Suceava – Siret va fi inclus în programul Centenar şi că din 2017 va deveni realitate.

„Această veste cred că spulberă neîncrederea şi a celor ce se îndoiesc de începerea lucrărilor anul viitor. S-a adeverit şi ce am spus zilele trecute, că Ucraina va avea vize libere cu statele din UE, motiv pentru care salut în mod deosebit decizia Guvernului de a include în Programul Centenarului Marii Uniri acest mare proiect pentru judeţul Suceava şi nordul Moldovei. Asta arată că Guvernul Cioloş dă importanţa cuvenită Bucovinei, şi acum o uneşte cu ţara printr-un drum expres de mare viteză. Bravo şi mulţumesc!”, a declarat Gheorghe Flutur.

Ministerul Transporturilor a început procedura de avizare a porţiunii Ploieşti-Paşcani, iar, recent, a anunţat că în 2017 ar urma să realizeze proiectul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru tronsonul Paşcani-Siret.

Tronsonul Paşcani-Siret este prevăzut să intre în execuţie, potrivit Master Planului General de Transport, în anul 2022, dar preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut devansarea termenelor întrucât circulaţia în zonă este intensă şi este necesară infrastructură rutieră modernă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI