Căldură pentru suceveni

> O doua tranşă, de 1,5 milioane lei din vistieria locală a luat calea administratorului centralei pe biomasă, Bioenergy, care, astfel, îşi va completa stocurile de combustibil > Autorităţile locale s-au angajat la asigurarea unui avans de 5 milioane lei, o primă plată de 1,5 milioane lei fiind virată în noiembrie

Primăria municipiului Suceava a disponibilizat din bugetul local suma de 1,5 milioane lei, bani care sunt orientaţi către Bioenergy, producătorul de energie termică. La rându-i, firma din Lunca Sucevei se va folosi de aceste fonduri în vederea aprovizionării cu masă a lemnoasă, astfel încât, în perioada următoare, să nu apară discontinuităţi în prestarea serviciului public de alimentare cu apă caldă şi căldură. Bioenergy furnizează agentul termic la un tarif de 116 lei pe gigacalorie, unul dintre cele mai mici practicate în ţară. „Am dat până acum 3 milioane lei, astfel încât să se poată asigura funcţionarea normală şi Bioenergy să dea căldură la gardul centralei. La Suceava avem unul dintre cele mai mici preţuri la energia electrică produsă în sistem centralizat, astăzi, cei de la Bioenergy lucrând în pierdere. Însă este meritul Primăriei municipiului Suceava, care a negociat condiţii contractuale foarte bune, iar până pe data de 8 noiembrie 2018 nu se poate interveni nici într-un fel în acest contract”, a explica primarul Sucevei, Ion Lungu.

La începutul lunii noiembrie, Consiliul Local Suceava a aprobat, în şedinţă extraordinară, alocarea unui avans de 5 milioane lei în scopul procurării combustibilului necesar societăţii producătoare de agent termic Bioenergy. Aceasta în baza unei ordonanţe guvernamentale care prevede că autorităţile administraţiei publice locale pot deconta în avans subvenţiile reprezentând diferenţa dintre tariful de producere a energiei termice şi cel efectiv plătit de populaţie. O primă tranşă de 1,5 milioane lei a fost virată imediat după şedinţă, banii luând calea transportatorului, distribuitorului şi furnizorului Thermonet, ulterior urmând să intre în conturile administratorului centralei pe biomasă, Bioenergy.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: