Pe motiv de conflict de interese

Virgil Saghin, primarul din Vatra Moldoviţei, rămâne fără mandat

 > Pentru emiterea ordinului de încetare înainte de termen, Instituţia Prefectului aşteaptă raportul Agenţiei Naţionale de Integritate, hotărârea judecătorească şi referatul secretarului unităţii administrativ-teritoriale > ANI susţine că, în calitate sa de primar, Virgil Saghin a semnat un contract de furnizare de masă lemnoasă, în valoare de peste 88.000 lei, cu societatea comercială la care edilul era asociat

Virgil Saghin

 Ordinul de încetare, înainte de termen, a mandatului primarului din Vatra Moldoviţei, Virgil Saghin, va fi emis în termen legal, cu respectarea prevederilor legislaţiei în materie, anunţă Constantin Harasim, prefectul de Suceava.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a informat Instituţia Prefectului despre faptul că raportul de evaluare prin care a fost constatată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către Virgil Saghin a rămas definitiv. Aceasta conform Deciziei nr. 4019/10.11.2016 a Secţiei „Contencios administrativ şi fiscal” a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. „În vederea emiterii ordinului privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de primar al comunei Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava, s-a solicitat Agenţiei Naţionale de Integritate transmiterea raportului şi a hotărârii judecătoreşti, precum şi întocmirea referatului de către secretarul unităţii administrativ-teritoriale” precizează prefectul Constantin Harasim.

Potrivit prevederilor art. 16 alin. (2) din Legea nr. 393/2004, privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, „ordinul va avea la bază un referat semnat de secretarul comunei sau al oraşului, precum şi actele din care rezultă motivul legal de încetare a mandatului”.

Din informaţiile pe care le avem, Agenţia Naţională de Integritate susţine că, în calitate sa de primar, Virgil Saghin a semnat un contract de furnizare de masă lemnoasă, în valoarea de peste 88.000 de lei, cu societatea comercială la care edilul era asociat. Potrivit legislaţiei, primarilor şi viceprimarilor le este interzis să emită acte prin care, în exercitarea funcţiei, produc „un folos material pentru sine, pentru soţul său ori pentru rudele sale de gradul întâi”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI