Vatra Dornei va avea asigurată căldura în această iarnă

> Preşedintele Consiliului Judeţean anunţă că Guvernul a alocat 48 miliarde de lei vechi pentru termoficarea municipiului

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că municipiul Vatra Dornei va avea asigurată căldura în această iarnă, după ce Guvernul a alocat 48,05 miliarde de lei vechi pentru asigurarea termoficării municipiului.

Flutur a spus că suma de circa un milion lei este alocată de Guvern în vederea asigurării continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei.

Suma provine din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului, a spus Flutur, care a arătat că banii vin în urma demersurilor făcute de el la Guvern.

„În urma demersului făcut de noi în urmă cu peste o lună la Guvern, deja Vatra Dorna primeşte sumele pe care le-am solicitat. Vatra Dornei va reuşi să iasă din această iarnă cu acest ajutor pentru încălzire, foarte consistent, pentru achiziţionarea combustibilului necesar funcţionării centralei termice. Şi pot să spun că actualul Guvern condus de Dacian Cioloş a fost corect şi generos cu solicitările Sucevei, ori de câte ori am cerut ceva punctual şi cu argumente” a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit lui Flutur, CJ Suceava a transmis o solicitare Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în care s­-a argumentat necesitatea alocării sumei de 4,8 milioane de lei pentru achiziţia de combustibil în vederea producerii energiei termice pentru populaţie, instituţiile publice şi agenţii economici racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.

Totodată, se arată că Primăria Vatra Dornei se afla într-o acută criză financiară generată în special de scăderea veniturilor proprii, de diminuarea sumelor alocate pentru echilibrarea bugetului local sau acumularea unor restanţe semnificative către furnizorii de combustibil pentru centrala termică.

Gheorghe Flutur a subliniat că acest ajutor de la Guvern este extrem de important, în condiţiile în care combustibilul existent mai asigura furnizarea agentului termic în Vatra Dornei doar pentru o perioadă de 50 de zile.

„După ce Consiliul Judeţean Suceava a alocat recent circa 5 miliarde de lei vechi, iată că Executivul alocă o sumă de zece ori mai mare pentru Primăria Vatra Dornei. Alocarea acestei sume deblochează în totalitate situaţia financiară a primăriei şi dă şanse pentru alte proiecte pe care Vatra Dornei le poate realiza. Şi încă o dată avem argumente că există înţelegere şi pentru judeţul Suceava din partea Guvernului Cioloş, iar asta se vede în fiecare zi” a spus Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: